![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Skrzynia świecą się wszystkie biegi
[D2 99 4.2PB/LPG ] Skrzynia świecą się wszystkie biegi
Przełączyłem skrzynie na opcje manualną i przyciskiem na kierownicy wrzuciłem 1 bieg , kiedy przyspieszyłem i odpuściłem pedał gazu to na wyświetlaczu podświetliły mi się wszystkie biegi na czerwono. Samochód ledwo się rozpędzał, tak jakby nie miał mocy. Po zgaszeniu silnika i uruchomieniu go od nowa jest wszystko ok. Panowie co to może być za problem?
http://www.a8team.pl/serwis-skrzyni-aut ... &highlighthadwao pisze:Powiedzcie czy ktoś z was robił w tej firmie skrzynie, czy jest to uczciwa firma?
Pojechałem na diagnozę do mid-parts ponieważ raz na jakiś czas przy ruszaniu szarpneła skrzynia . Na komputerze wyskoczył błąd 2 i 3 biegu, Pan właściciel stwierdził żeby autem nie jeździć bo tylko mogę zaszkodzić skrzyni i lepiej zostawić auto u niego a on sprawdzi co się dzieje. Dzisiaj się dowiaduję że kompletny remont skrzyni i koszt ponad 7 tyś zł . I teraz Mam do was pytanie, czym mogłem zaszkodzić skrzyni skoro i tak według tego Pana jest do kompletnego remontu? a może jeszcze bym pojeździł z miesiąc dwa albo i dłużej i zdążył nazbierać trochę kasy
To nie powiedział Ci co jest nie tak z autem, co podejrzewa ? Jaką postawił diagnozę ?
Inaczej brzmi :
Proszę pana, sprawa jest następująca podejrzewamy uszkodzenie tego i tego ale dokładna weryfikacja wiąże się z rozebraniem skrzyni.
Musi pan być świadomy, że rozebranie i naprawa może opiewać na różne koszta naprawy.
Ale w takim stanie jak jest osobiście polecał bym panu zrobić kapitalny remont. Raz rozebrane i naprawione, gwarancja ... itd itd.
A inaczej:
Dobry 7000 remont. I człowiek nie wie, co jak, co będzie robione, czy sprzęgło, co z płytą sterującą

Inaczej brzmi :
Proszę pana, sprawa jest następująca podejrzewamy uszkodzenie tego i tego ale dokładna weryfikacja wiąże się z rozebraniem skrzyni.
Musi pan być świadomy, że rozebranie i naprawa może opiewać na różne koszta naprawy.
Ale w takim stanie jak jest osobiście polecał bym panu zrobić kapitalny remont. Raz rozebrane i naprawione, gwarancja ... itd itd.
A inaczej:
Dobry 7000 remont. I człowiek nie wie, co jak, co będzie robione, czy sprzęgło, co z płytą sterującą