Może zacznę od problemów:
1. Jak zakupiłem samochód była pilna potrzeba aby wymienić rozrząd. Mechanik zdejmując przód musiał odpiąć wąż od chłodnicy oleju ASB. Po poskładaniu wszystkiego i dolaniu świeżego oleju (nie był wymienany 60k km) zaczęła odzywać się pompa, szczególnie przy ruszaniu - taki jazgot. Postanowiłem wymienić olej z filtrem - zeszło około 5 - 6 litrów. wlałem LT71141 Wszystko ładnie poskładałem i od tego momentu była cisza. Po około 1000 km oddałem samochód do mechanika i kazałem wymienić olej do wspomagania - zlać cały . Odpiął zły wąż - okazało się potem że od skrzyni i rzekomo zleciało 2 litry zanim zauważył swój błąd. Oczywiście była dolewka oleju wg. procedur. Teraz czasami przy przyśpieszaniu słychać jak zajęknie pompa. Nie mam pojećia co dalej robić. Może jakiś syf wypłukało, nie wiem. Jakieś sugestie?
2. Skrzynia szarpie przy przełączaniu biegów w obie strony - raz szarpie a raz nie. Dzieje się to jak mam ledwo co wciśnięty gaz. Jak samochód stoi i chcę ruszyć to mam wrażenie że jakaś zębatka trochę obróci i przeniesie napęd na koła i szarpnie. Przy przełączeniu z D na R słychać metaliczne uderzenia. Nie wiem co to moze być, wał? przeguby? Może pomoże filmik jak ruszam kołem: LINK
3. Przy przyśpieszaniu, nie zawsze ale załączy się kontrola trakcji. Nie jest to poślizg kół. Czasami chcę wyprzedzić samochód i zostanę zblokowany. Kiedy wolno jadę i skręcam, czuć z tyłu wibracje, jak by narzucało koła. Czy ma to coś wspolnego ze sterownikiem ABS? Czujniki były czyszczone. Mam zrzut błędu z komputera.
Dodam że był dziurawy zbiornik chłodnicy, moze go zalało na amen?
4. Co sądzicie o przepływce?
5. Wariuje pamięć foteli. Kiedy otwieram samochód fotel i kierownica składają się najbliżej deski jak to się da. Potem muszę od nowa wszystko ustawiać.
6. Czy opłaca naprawiać mi się radio Audi Concert 1? Potencjometr wariuje i padła jedna linia na wyświetlaczu.
7. Czy da się naprawićpanel climatronica? Od strony kierowcy nie ma podświetlenia ekranu.
8. Ile waszym zdaniem powienien wziąść gazownik za ustawienie gazu? Na wolnych obrotach lekko podszarpuje, poza tym chcę zobaczyć czy wszystko gra.
Przepraszam że tak długo, ale trochę się tego nazbierało. Proszę o sugestie.