Robiłem kompletny remont skrzyni w toruniu. Niestety jutro a raczej już dziś wyjeżdzam za granicę, więc wróce dopiero 3 grudnia, to dopiero wtedy możemy się umówić na oględziny. PozdrawiamBugalon pisze:Podjedz do mnie w przyszlym tygodniu pod koniec (miedzy sroda a sobota) jak dasz rade to spawdzimy vagiem ten konwerter. Lockup zapina na biegach 4 i 5 i przy okreslonych prędkosciach (zazwyczaj powyzej 100 na godzine). Co naprawiales w skrzyni? Sam konwerter czy kompletny remont robiles?
![]() |
![]() |
[S8 D2 99 ] Uderzenie przy zmianie z 1 na 2
Mozliwe, nigdy tego nie zgłebiałem bo nie potrzebowałem tego. Za to wiem na pewno ze lock zapina na 4 i 5 bo to wyraźnie widac i czuc. Wydaje mi sie ze jest zaleznosc miedzy zapieciem locka a wskazaniem spalania na zegarach przy hamowaniu silnikiem. Jak wskazują Ci zegary zerowe spalanie po puszczeniu gazu to lock jest chyba zapięty. Na bank mozliwe to jest na biegach od 3 do 5. Nie wiem jak na dwójce nie sprawdzalem.
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"