Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Moje wozidełko i kilka słów na jego temat ;)

Awatar użytkownika
CIERNI
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Moje wozidełko i kilka słów na jego temat ;)

Post autor: CIERNI » 06 cze 2009, 21:00

Witam.

Moja historia z Audi zaczęła się od tego, że odkąd ujrzałem ten model autka to się zakochałem...Na początku nie było mnie jednak stać na takie autko, ale wiedziałem że kiedyś muszę je mieć i udało się :) Kiedy już uzbierałem kaskę i zdecydowałem się na zakup to zaczęły się poszukiwania wymarzonej A-ósemki ( w grę wchodziło autko tylko z zachodu, ponieważ wiadomo jak to w Polsce bywa...Po obejrzeniu kilkunastu "zajechanych" samochodów za niemałe pieniądze, stwierdziłem że trzeba szukać za granicą ). Nie było łatwo znaleźć samochód, który odpowiadałby mi w 100%. Poszukiwania trwały ok. 6 miesięcy i gdy już byłem zrezygnowany, nagle pojawiło się ogłoszenie z pewną A8 która odpowiadała mi pod każdym względem np. koloru ( zewnętrznego jak i wnętrza), przebiegu, silnika, wyposażenia itd. Wyszło tak, że zadzwoniłem po nią ok. godziny 13.00 a już na drugi dzień rano byłem po nią na zachodzie Niemiec - 1000km od domu :) ale było warto... Pomyślałem sobie że jak będę się długo zastanawiał nad kupnem to już może jej nie być, dlatego wyjazd po autko to była bardzo szybka akcja :)

Parę słów o autku: Jest to oczywiście Audi A8 ;) FL rok prod. 2000; silniczek to 4.2 Pb V8 40v o symbolu AQF; skrzynia biegów to tiptronic o symbolu ECZ ( z możliwością zmiany biegów w kierownicy ). Audiolka jest dosyć dobrze wyposażona ( pakiet s-line itp.) i ma wszystko co jest mi do szczęścia potrzebne :) W chwili zakupu miała 122.000 km przebiegu i w środku była jak nowa. Jestem jej 3 właścicielem, dwóch poprzednich miało problemy ze spłacaniem leasingu, a więc została zabrana przez bank i stała ok. 2,5 roku z przerwami na placu ( stąd nieduży przebieg ). Ja mam ją od roku i jednego miesiąca i śmiga bez zarzutu :)

Oto kilka jej fotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To narazie na tyle :) ( jak znajdę trochę czasu i pogoda dopisze to porobię ładniejsze zdjęcia i wrzucę ).

Pozdrawiam Wszystkich.
Audi A8 4.2 (AQF) FL quattro tiptronic

ATLAS
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ATLAS » 06 cze 2009, 23:02

Witaj, naprawdę jak na srebrną i kremowy środek to muszę przyznać podoba mi się (niecierpie srebrnego). Choć pewnie ciężko ją utrzymać w czystości... :roll:

A jak z naprawami? Co wymieniałeś? Jakie koszta?

Awatar użytkownika
slavi16
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: slavi16 » 07 cze 2009, 12:44

Świetne autko :!:
Bardzo ciekawa sesja zdjęciowa ;-)

Awatar użytkownika
CIERNI
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: CIERNI » 07 cze 2009, 17:28

Hejka.
No z utrzymaniem czystości jest trochę roboty :-) głównie zimą lub jesienią kiedy jak wiadomo jest mnóstwo błota itp. ale w takim aucie aż chce się czyścić żeby było ładne :-D. W autku wymieniałem głównie części, które wymagają wymiany co jakiś czas czyli wszystkie filtry, olej w silniku, olej w skrzyni + filtr + uszczelka, niektóre wahacze itp. Ostatnio wymieniłem przepływomierz bo padł :-( i założyłem nowe oponki. Rozrząd był robiony w ASO w Niemczech przy 105.000 teraz mam ok. 133.000km także jeszcze trochę polatam.

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 13 sie 2009, 18:09

Kolor tapicerki i ogólnie wnętrze w jasnych odcieniach.. Pięknie.. Na pewno jak będzie następna to z takim środkiem :)
A i takie pytanie... gdzie były robione fotki? ;p
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 13 sie 2009, 22:13

Jak na takie oryginalne zestawienie kolorów to rzeczywiście bardzo ładna (lubię ciemne kolory).
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
CIERNI
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: CIERNI » 13 sie 2009, 23:07

marta pisze:Kolor tapicerki i ogólnie wnętrze w jasnych odcieniach.. Pięknie.. Na pewno jak będzie następna to z takim środkiem :)
A i takie pytanie... gdzie były robione fotki? ;p
Pozdrawiam
Hejka. Wnętrze w takim kolorze było jednym z priorytetów przy zakupie autka ;-) chciałem jeszcze z alcantarą ale nie wybrzydzałem jak znalazłem ten egzemplarz :-) Co do miejsca w którym robiłem fotki to pierwsze z nich ( bez kwiatków :-P ) były zrobione w drodze na półwysep za Puckiem po prawej stronie jest taki parking nad zatoką. Te z kwiatkami i wiatrakami były zrobione kawałek dalej jak się jedzie do Jastrzębiej Góry "skrótem" przez Łebcz, Tupadły... Ps. W najbliższym czasie chcę zrobić jakąś fajną sesję zdjęciową tylko brakuje mi czasu :-( , jak tylko mi się uda coś pstryknąć to wrzucę fotki. Pozdrowienia.

Awatar użytkownika
marta
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: marta » 14 sie 2009, 09:09

Noo na tym parkingu można ciekawe zdjęcia porobić..
Nasza Audica nie miała jeszcze żadnej sesji.. trzeba pomyśleć :)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Larous
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Larous » 23 gru 2009, 10:29

ładna furka ;) jak dla mnie to max

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 24 gru 2009, 00:03

ATLAS pisze:Witaj, naprawdę jak na srebrną i kremowy środek ...
kremowy? ja widzę szary...
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 24 gru 2009, 11:58

Ładny środek .Ilu calowe masz felgi? Autko wygląda mi na lekko zglebione.
Jakie masz sprężyny?

Obrazek

Awatar użytkownika
CIERNI
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: CIERNI » 24 gru 2009, 15:20

PEPOL D2 pisze:Ładny środek .Ilu calowe masz felgi? Autko wygląda mi na lekko zglebione.
Jakie masz sprężyny?
Felgi są 18 calowe, dokładnie też mi się wydaje że jest lekko zglebione ;-) niestety nie mam pojęcia jakie są sprężyny na takich już było jak kupiłem... :-D

rzeziol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rzeziol » 16 sty 2010, 18:24

czy ktoś w was mi pomoże chodziasz z tych wystawionych na necie jak bede szukal tej jedynej dla siebie,bo nastapi to w polowie roku,a cholernie nie chce sie wkopać .latam cieżarówkami po europie mam czasem możliwosc zajrzec tu i tam i nie wiem jak to bedzie czy internet czy szukasc w necie. :cry:

[ Dodano: 2010-01-17, 21:34 ]
male sprostowanie szukac w necie czy kupowac gazety lokalne z ogloszeniami i jeździć i oglądać
rzeziol

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 17 sty 2010, 23:11

rzeziol pisze:czy ktoś w was mi pomoże chodziasz z tych wystawionych na necie jak bede szukal tej jedynej dla siebie,bo nastapi to w polowie roku,a cholernie nie chce sie wkopać .latam cieżarówkami po europie mam czasem możliwosc zajrzec tu i tam i nie wiem jak to bedzie czy internet czy szukasc w necie. :cry:

[ Dodano: 2010-01-17, 21:34 ]
male sprostowanie szukac w necie czy kupowac gazety lokalne z ogloszeniami i jeździć i oglądać
oczywiście że pomożemy ;-) każdy z nas był kiedyś w takiej sytuacji przed kupnem A8, a jeśli chodzi o ogłoszenia to łatwiej będzie wstępnie cokolwiek powiedzieć o tych umieszczonych w linkach które zaproponujesz,czyli internet, zawsze ktos coś ci wywróży wstępnie ze zdjęć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl