![]() |
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Piasta od czego pasuje?
- stillbadboy
- Super Klubowicz
Wlasnie dokonalem pomiarow na aucie
Bicie piasty to 0,03 mm na srednicy 130mm
Bicie nowej tarczy na piascie dokonane z obkrecaniem tarczy wzgledem piasty na czterech pozycjach( by ew znalezc pozycje,sparowanie z najmniejszym) wacha sie od 0.06 do 0.11 mm na srednicy 360mm
Bicie zestawu z dystansem z dokonaniem tego samego obkrecania tarczy wobec piasty bez obkrecania dystansu ( czyli traktujemy piaste i dystans jako jednosc a przestawiamy tarcze) wacha sie miedzy 0,06 a 0,09 mm na srednicy 360mm
Nie trenowalem co uzyskam jeszcze obkrecajac dystans ale widze ze moze to byc konieczne tylko gdy bicie na tarczy bedzie powiedzmy wieksze od 0.10mm.
Takze jest dobrze tak jak myslalem CNC i element prosty jak struna
No nie uzyskam mniejszego bicia niz ma bicie sama tarcza (chyba ze krzywy dystans)
Panowie przy montazu nalezy
Szlifierka badz wiertarka ze szczotka odczyscic piaste
Dokonac pomiaru bicia piasty
Zalozyc sama tarcze i znow dokonac pomiaru bicia.
Zlozyc zestaw do kupy i dokonac pomiaru.
Przy biciu wiekszym jak 0.10 mm skorygowac obracajac wzgledem siebie elementy .
Dla perfekcjonistow bawic sie do uzyskania bicia wielkosci najnizszej
Cala ta procedura podyktowana jest poprawnoscia montazu oraz posiadania wiedzy o elementach skladowych tak by niepotrzebnie od razu nie krzyczec ze skopane dystansy.
Pozdr.
Bicie piasty to 0,03 mm na srednicy 130mm
Bicie nowej tarczy na piascie dokonane z obkrecaniem tarczy wzgledem piasty na czterech pozycjach( by ew znalezc pozycje,sparowanie z najmniejszym) wacha sie od 0.06 do 0.11 mm na srednicy 360mm
Bicie zestawu z dystansem z dokonaniem tego samego obkrecania tarczy wobec piasty bez obkrecania dystansu ( czyli traktujemy piaste i dystans jako jednosc a przestawiamy tarcze) wacha sie miedzy 0,06 a 0,09 mm na srednicy 360mm
Nie trenowalem co uzyskam jeszcze obkrecajac dystans ale widze ze moze to byc konieczne tylko gdy bicie na tarczy bedzie powiedzmy wieksze od 0.10mm.
Takze jest dobrze tak jak myslalem CNC i element prosty jak struna
No nie uzyskam mniejszego bicia niz ma bicie sama tarcza (chyba ze krzywy dystans)
Panowie przy montazu nalezy
Szlifierka badz wiertarka ze szczotka odczyscic piaste
Dokonac pomiaru bicia piasty
Zalozyc sama tarcze i znow dokonac pomiaru bicia.
Zlozyc zestaw do kupy i dokonac pomiaru.
Przy biciu wiekszym jak 0.10 mm skorygowac obracajac wzgledem siebie elementy .
Dla perfekcjonistow bawic sie do uzyskania bicia wielkosci najnizszej
Cala ta procedura podyktowana jest poprawnoscia montazu oraz posiadania wiedzy o elementach skladowych tak by niepotrzebnie od razu nie krzyczec ze skopane dystansy.
Pozdr.
No to super, kiedy wysyłasz ? Bo ja szczerze mowiac czekam chyba najbardziej niecierpliwie bo przy ostatnim strojeniu LPG pogiałem swój zestaw i muszę wymienić go jak najszybciej. Cieżko mi sie jezdzi z bijacymi heblami teraz (co prawda wala dopiero powyzej 120 no ale drazni mnie to strasznie)
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
Panowie
Cycki mi opadaja.
Partia dystansow gotowa i wyslana.
Mam nr do sledzenia i co? A paczka sobie od wczroaj rana nie jest w stanie dotrzec w moje rece z rozdzielni oddalonej w lini prostej o moze 13km.
Ani te ćwoki nie dzonia ani nie zostawili awiza ani tez na poczcie nie leza,Normalnie czeski film .
Wytrzymajcie jeszcze chwile nim mnie rozszarpiecie.
Napiszcie do mnie PW z adresem do wysylki Zwrotnie podam dane do przelewu
Kwota to 390 dystanse i 19 zl kurier UPS
Sorry raz jezcze ale to ponad moje mozliwosci.
Cycki mi opadaja.
Partia dystansow gotowa i wyslana.
Mam nr do sledzenia i co? A paczka sobie od wczroaj rana nie jest w stanie dotrzec w moje rece z rozdzielni oddalonej w lini prostej o moze 13km.
Ani te ćwoki nie dzonia ani nie zostawili awiza ani tez na poczcie nie leza,Normalnie czeski film .
Wytrzymajcie jeszcze chwile nim mnie rozszarpiecie.
Napiszcie do mnie PW z adresem do wysylki Zwrotnie podam dane do przelewu
Kwota to 390 dystanse i 19 zl kurier UPS
Sorry raz jezcze ale to ponad moje mozliwosci.
-
- Super Klubowicz
Taka sama jak przedniej 

Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044