Cześć, przed chwilą dzwonił mi sąsiad że mi auto wyje. Podchodze sprawdzam , wszystko podomykane niby ok. Próbuje go ponownie zamknąć, zamknął się i po chwili otworzył. Pootwierałem wiec wszystkie drzwi i pozamykałem ponownie to już w ogóle auto nie reaguje na polecenia z pilota od alarmu. Co mnie zdziwiło gdy włożyłem kluczyk do stacyjki i wyciągnąłem to na fisie pojawił się wykrzyknik w kółku i pokazało mi co dziwne rezerwe paliwa i kontrolke tak jakby od poziomowania świateł. Mrygnęło także radio na chwile.
Jakieś pomysły? Zwarka się gdzieś zrobiła? Wilgoć? Gdzie szukać. Udało mi się w końcu zamknąć auto jakimś cudem a raczej fartem.
[D2 ALL ] Świrujący alarm, dziwne błędy na FIS
- Nyku
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Radek
Panowie, akumulator wydaje się w porzadku, ma jakieś 8msc i "oczko" świeci się na nim na zielono, światłą nie przygasają nawet przy dużym obciążeniu (radio, lampki, grzane stołki, swiatła) Sprawdze dziś jeszcze miernikiem jakie ma namięcie w spoczynku oraz podczas pracy silnika ale alternator że nie doładowywuje to raczej wykluczam bo regenerowałem nie dalej jak 2-3 miesiące temu.