[D2 preFL ALL ] Jakie opony na felgi 18" 10j i 11j
[D2 preFL ALL ] Jakie opony na felgi 18" 10j i 11j
Witam serdecznie szanowne grono koleżanek i kolegów
Przejdę do konkretów.
Obecnie posiadam felunek 18" 10j i 11j zestaw 275/35/18
Ogólnie zestaw mi się podoba ale troszkę tłucze chyba za bardzo się przyzwyczaiłem już do zimówek. A tak na poważnie to też troszkę wydoroślałem i bardziej zależy mi na komforcie dla małej.
Obecny zestaw jaki posiadam wiem, jest za mały ale dodatkowo obniżał mi auto
Teraz moje zastanowienie. Myślałem nad zmianą całkowitą zestawu na ori eSowe 18-ki gdzie siedzi 245/45/18 na chyba 8 calach.
Szkoda jest mi się pozbyć obecnego felunku ponieważ strasznie mi się podoba i dalej się gnębię z zapytaniem.
Czy zmieniać czy np na obecne felgi zarzucić jakąś nową gumą.
Ciekaw jestem jak będzie wyglądało wstrzelenie ori 245/45/18 na felgę 10j i 11j jak to będzie wyglądało pod względem wyglądu i komfortu jazdy.
Co do zestawów ogumienia już mam namieszane w głowie, więc proszę speców o poradę o kompromis. Czego szukać by było dobrze, nie tłukło i wyglądało.
Mam troszkę czasu na przemyślenia ale zima zleci jak z bicza strzelił.
Przejdę do konkretów.
Obecnie posiadam felunek 18" 10j i 11j zestaw 275/35/18
Ogólnie zestaw mi się podoba ale troszkę tłucze chyba za bardzo się przyzwyczaiłem już do zimówek. A tak na poważnie to też troszkę wydoroślałem i bardziej zależy mi na komforcie dla małej.
Obecny zestaw jaki posiadam wiem, jest za mały ale dodatkowo obniżał mi auto
Teraz moje zastanowienie. Myślałem nad zmianą całkowitą zestawu na ori eSowe 18-ki gdzie siedzi 245/45/18 na chyba 8 calach.
Szkoda jest mi się pozbyć obecnego felunku ponieważ strasznie mi się podoba i dalej się gnębię z zapytaniem.
Czy zmieniać czy np na obecne felgi zarzucić jakąś nową gumą.
Ciekaw jestem jak będzie wyglądało wstrzelenie ori 245/45/18 na felgę 10j i 11j jak to będzie wyglądało pod względem wyglądu i komfortu jazdy.
Co do zestawów ogumienia już mam namieszane w głowie, więc proszę speców o poradę o kompromis. Czego szukać by było dobrze, nie tłukło i wyglądało.
Mam troszkę czasu na przemyślenia ale zima zleci jak z bicza strzelił.
Więc Ernii dodam też coś od siebie i ze swojego doświadczenia.
Wcześniej latałem na oponkach 235/50/18 firmy Falken dość spory balon bo aż 692.2 mm (14.5 mm za wysoka), oponka była w miarę komfortowa i miękka, jak wcześniej Ci pisałem dorwałem teraz Pirelli P Zero w rozmiarze 255/40/18 661.2 mm (-16.5 mm za niska), więc różnica miedzy tymi oponami to 31mm i jest fajnie i komfortowo, więc dużo zależy od firmy i rodzaju opony indeksu itp, bo opona oponie nie równa. Co do odczuć z jazdy po dziurach zapytaj Maćka bo jechał ostatnio zemną .
Co do oponki 275/40 to tanie są Nankangi, nawet jako nowe.
Albo oponki 255/45/18 ?
Wcześniej latałem na oponkach 235/50/18 firmy Falken dość spory balon bo aż 692.2 mm (14.5 mm za wysoka), oponka była w miarę komfortowa i miękka, jak wcześniej Ci pisałem dorwałem teraz Pirelli P Zero w rozmiarze 255/40/18 661.2 mm (-16.5 mm za niska), więc różnica miedzy tymi oponami to 31mm i jest fajnie i komfortowo, więc dużo zależy od firmy i rodzaju opony indeksu itp, bo opona oponie nie równa. Co do odczuć z jazdy po dziurach zapytaj Maćka bo jechał ostatnio zemną .
Co do oponki 275/40 to tanie są Nankangi, nawet jako nowe.
Albo oponki 255/45/18 ?
Klamka zapadła.
Z uwagi, że już jestem stary i reumatyczny więc idę w serię.
Z początku zastanawiałem się nad łopatami a Avus-em.
Jednak Avus mi się bardziej podoba i jest świetnym kompromisem.
Trzeba zażegnać obecne i poszukiwać nowego zestawu.
Dziękuje wszystkim serdecznie za pomoc jak i Krzychowi oraz Prestonowi
Z uwagi, że już jestem stary i reumatyczny więc idę w serię.
Z początku zastanawiałem się nad łopatami a Avus-em.
Jednak Avus mi się bardziej podoba i jest świetnym kompromisem.
Trzeba zażegnać obecne i poszukiwać nowego zestawu.
Dziękuje wszystkim serdecznie za pomoc jak i Krzychowi oraz Prestonowi