![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Problem ze skrzynia 4hp bez trybu awary
Miałem nią ostry wypadek,samochod miesiąc pod chmurką postał potem kolejne 3 tygodnie u blacharza i lakiernika,skrzynia naprawdę nigdy nawet zgrzytu,nagle ded,i na vagu pokazuje problem z elektronika i nie ma trybu awaryjnego,facet z serwisu z Gdańska po rozmowie telefonicznej mówił ze skrzyni na 99 proc sprawna,problem gdzieś w elektronice albo silniku (nie chodzi na wsZystkie gary) po odbiorze od blacharza skrzyni nie wbijała biegów problem był w czujniku hamulca,rozbierali cała wiązkę od lewych drzwi 

A6 c5 2.8 >>a8 d2 4.2
Nie jestem biegły w tym temacie, ale jak sam napisałeś w pierwszym poście: "podpiąłem dzisiaj Vaga i wyskoczył błąd skrzyni biegów --przerwa w obwodzie (lub okablowaniu) Lub zwarcie do plusa kod błędu :00597"
Najpierw trzeba zacząć od tego, a potem dalej szukać przyczyn, silnik ogarnąć jak na wszystkie garczki nie pali.
Najpierw trzeba zacząć od tego, a potem dalej szukać przyczyn, silnik ogarnąć jak na wszystkie garczki nie pali.
I`m the LPG master
A próbowałeś
bo ten błądkarol208 pisze:Wbij D dodaj gazu z 3 tys RPM i zapewne skrzynia zapnie ci szarpnie i silnik zdechnie
Sugeruje gryzonia np. ale z niestety większość zabawy i tak się kończy remontem.emilus143 pisze:--przerwa w obwodzie (lub okablowaniu) Lub zwarcie do plusa kod błędu :00597"