i tu gość ma rację w 100% każada tego typu ingerencja powinna być zatwierdzona przez rzeczoznawce , wiem wiem zaraz powiecie ze czy trza jechać ze wszystkim hmmm i tu pytanie
jest wypadek..... ktoś sie dopiepsza ze nie było hamowania albo droga za długa... ja wiem że modyfikacje hampli robi sie by właśnie uzyskać podobny efekt ale ... auto fabrycznie nie posiadało takiego rodzaju hamulcy i... AC sie wypina ..... Oc sprawcy sie wypina ... twoje Oc sie wypina ... auto londuje na parkingu policyjnym i mijaja długie miesiace zanim cos sie wyjasni
auto zastepcze a owszem ale z własnej kiermany ,, jezeli wszystko wyjdzie pozytywnie kase oddadza jezeli nie.....
rzecz ta sama ma sie reflektorów i innych podobnych modyfikacji np zwiekszenia mocy silnika przy seryjnych hamulcach
wiem że to zagmatwane troche i chore ale... wiem co mówie
chociaż takowych modyfikacji nie posiadam to miałem nie przyjemny incydent 8ką w przeszłości nie z mojej winy a auto stało ponad 3 miesiace na parkingu , sprawdzali wszystko od a do z bo stwierdzili ze droga hamowania im sie nie podoba , sprawdzali oswietlenie i ui wie co tam jeszcze wszystko miałem na papierach , ps przeglad był zrobiony 1 miesiac dopiero.....
wiec szału nie ma ale to tylko anegdota
ta sama sprawa ma sie do montażu webasto samemu ..... jezeli nie bylo na pokladzie i nie ma sie kwitu montazu od firmy zajmujacej sie tym, uprawnionej do takiej modyfikacji , oficjalnie tego nie ma w wyposazęniu i mało tego nawet jak poinformujesz ubezpieczalnie że masz założone-dołożone to oni z usmiechem to zaznacza ale kiedy dojdzie do czegos i społonie auto i obok ze dwa sie tez uszkodza od ognia jak to na parkingu bywa ubezpieczalnia stwierdzi że nie wyplaca bo nie było to montowane przez uprawniona osobe i doopa .... trzeba miec chociazby fakture
czekamy na film z dziwekówką