Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[D2 preFL ALL ] Problem z pilotem od centralnego zamka.

Zrobiłeś coś w swoim Audi A8 ? Masz do tego fotostory i opis ? Pochwal się innym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
djwaldee
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 preFL ALL ] Problem z pilotem od centralnego zamka.

Post autor: djwaldee » 27 gru 2015, 17:55

Dla osób z problem z niedziałającym pilotem na podczerwień.

1. Sprawdzić, czy pilot wysyła sygnał poprzez skierowanie obiektywu aparatu w telefonie na diodę, powinny być białe błyski po naciśnięciu guzika otwierania. Jeżeli wysyła sygnały to zakodować pilota zgodnie z instrukcją na 2 klucze jeżeli nie to pkt.2

2. Sprawdzić baterie, jeżeli wyczerpane to wymienić. U mnie po wymianie baterii na nowe, pomimo tego że stare były wyczerpane obyło się bez kodowania, jeżeli wymiana pomogła i sa błyski a dalej nie działa to zakodować klucz.

3. Jezeli powyższe nie działa to należy rozebrać klucz i poprawić luty na diodzie, można w zasadzie poprawić wszystkie te które są dostępne dla naszej lutownicy na wszelki wypadek. U mnie pomogło i pilot wreszcie działa. Wizyta u 3 elektroników kończyła się stwierdzeniem, że spalona elektronika i nowy wsad trzeba. Wystarczy zimne luty poprawić.

Może komuś się przyda tutorial. 5 minut pracy i pilot działa. Oszczędność na kasie spora.

Gość

Post autor: Gość » 27 gru 2015, 20:00

Jeszcze może być padnięty odbiornik w słupku jak u mnie :)

Awatar użytkownika
djwaldee
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: djwaldee » 28 gru 2015, 02:24

fakt, ale nawet nie wiesz jak się cieszę, że wreszcie mogę jak człowiek z pilota zamykać a nie ręcznie. A jak ludzie na mnie patrzyli, A8 i zamyka ręcznie :)

Gość

Post autor: Gość » 28 gru 2015, 11:04

Często widuje te twoja ósemeczke jak przy drodze stoi :)

Widzisz ja wole radiowy pilocik bo celowanie w słupki tez jakies takie archaiczne :)

Awatar użytkownika
djwaldee
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: djwaldee » 28 gru 2015, 15:49

przez Chocianów jeździsz ? to wstąp kiedyś, zapraszam

Gość

Post autor: Gość » 28 gru 2015, 15:54

przez Chocianów jeździsz ? to wstąp kiedyś, zapraszam
Bardzo często,mam znajomych w Chocianowcu. Zostaw na PW kontakt to zawitam jak ósemka będzie stała :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl