Lewizna albo przepływka, w każdym bądź razie coś z dolotem.pepi pisze:a lewizny delikatnej nigdzie nie ma ?
![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Obroty silnika
Też tak sądzę, niestety komp padł i nie mogłem sprawdzić przepływki.
Wyjąłem właśnie krokowca i go wyczyściłem, jest ciut lepiej ale dalej są spadki obrotów.
Chyba poszukam krokowca z mniejszym przebiegiem, być może ten jest bliski miliona i już ma za sobą.
Co do lewizny
gumy na dolocie wymieniałem na nowe więc te odpadają. Musze na wolnej chwili jeszcze sprawdzić "Y" za przepustnicą.
Jeśli to nie pomorze to czeka mnie zrzucanie kolektora.
Jeszcze zastanawiam się czy to przypadkiem sprzęgło nie powoduje takiego obciążenia.
Ale jak auto jest ciepłe i je odpalam to obroty wskakują na 1200 po sekundzie spadają na 1000 i na nowo na 1200 po czym delikatnie spadają do 900.
Przepustnica czyszczona, odmy nowe.
Wyjąłem właśnie krokowca i go wyczyściłem, jest ciut lepiej ale dalej są spadki obrotów.
Chyba poszukam krokowca z mniejszym przebiegiem, być może ten jest bliski miliona i już ma za sobą.
Co do lewizny

Jeśli to nie pomorze to czeka mnie zrzucanie kolektora.
Jeszcze zastanawiam się czy to przypadkiem sprzęgło nie powoduje takiego obciążenia.
Ale jak auto jest ciepłe i je odpalam to obroty wskakują na 1200 po sekundzie spadają na 1000 i na nowo na 1200 po czym delikatnie spadają do 900.
Przepustnica czyszczona, odmy nowe.
A no wiesz jak to jest z córkami
trza je pilnować 
Apo tak jak gadaliśmy.
2,5 godziny spędziłem ze stetoskopem i prawdopodobnie zlokalizowałem lewiznę.
Ciągnie na 100% między przepustnicą a krokowcem. Teraz jak ktoś mógł by mi pomóc czy występują tam jakieś uszczelki ? Ma ktoś jakieś dane, fotki, co kol wiek.

Apo tak jak gadaliśmy.
2,5 godziny spędziłem ze stetoskopem i prawdopodobnie zlokalizowałem lewiznę.
Ciągnie na 100% między przepustnicą a krokowcem. Teraz jak ktoś mógł by mi pomóc czy występują tam jakieś uszczelki ? Ma ktoś jakieś dane, fotki, co kol wiek.
Rozebrałem, wyczyściłem, poszedł odpowiednio reinz, gwizdać już nie gwiżdże ale różnicy żadnej.
Dalej to samo. Na ten rok odpuszczam już robotę. Czekam na drugi krokowiec od Apo na podmianę.
Pepi wkrętki sprawdziłem.
Macie jeszcze jakieś pomysły ? Po nowym roku zreanimuje kompa i go podepnę. Może on coś powie.
Dalej to samo. Na ten rok odpuszczam już robotę. Czekam na drugi krokowiec od Apo na podmianę.
Pepi wkrętki sprawdziłem.
Macie jeszcze jakieś pomysły ? Po nowym roku zreanimuje kompa i go podepnę. Może on coś powie.