części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Odwołanie od decyzji ubezpieczyciela

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
kociol878
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Odwołanie od decyzji ubezpieczyciela

Post autor: kociol878 » 30 gru 2015, 19:41

Witam. Ostatnio miałem kolizje a mianowicie dostałe strzała w tył. Dzisiaj przysłali mi kosztorys.
Auto Audi A8 D2 4.2 quattro (fotele, kierownica, zawieszenie s-line). Oznajmili szkodę całkowitą co jest ok ale wartość auto przed szkodą wg. nich to 8500zł co jest śmieszną wartością. Pisał ktoś z was odwołanie od takiej decyzji? We wszystkich wzorach jest zdanie, że pojazd był wyceniany przez ubezpieczyciela u którego auto jest ubezpieczone (pewnie jak ma się AC) ale ja takiej wyceny nie miałem. Jak sobie z tym poradzić?

Gość

Post autor: Gość » 30 gru 2015, 19:46

To nic nowego. Nie ma żadnego Sline w A8. Jak masz doinwestowane auto i posiadasz szereg faktur to zbieraj i na ich podstawie pisz odwołanie. Za drugim,trzecim razem może bedzie lepiej. A jak nie to tylko sąd lub naprawa bezgotówkowa w ASO.

kociol878
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kociol878 » 30 gru 2015, 19:49

Apophis pisze:Nie ma żadnego Sline w A8.
Chodziło mi z S8. Dzięki będę kombinował.

Gość

Post autor: Gość » 30 gru 2015, 20:01

Ubezpieczyciel może wziąśc pod uwage tylko takie doinwestowanie na które mamy faktury np LPG,jakies powazne naprawy jak remont silnika, skrzyni i wtedy wartośc musi wzrosnac przed szkodą.

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 30 gru 2015, 20:21

Wszystko zalezy jakiego strzała dostało auto ? szkoda całkowita? tzn ze wrak zabieraja ..... czy tez to szkoda po odjeciu wartosci wraku po szkodzie wtedy 8ipol klocka jezeli szkoda nie duza to ok

jezeli nie zgadzasz sie z tym musisz sie odwołac w terminie tygodnia czy dwóch juz nie pamietam i oni rozpatrza jeszcze raz i bedzie lepiej jezeli dalej klopot to wal do rzecznika ubezpieczonych przedstawa sprawe a jak on sie tym zajmie to bedzie juz u nich inna gadka oni tak robia zeby zniechecic albo rób sam na faktóre i odwołuj sie ja tak zrobiłem bo mnie wkur... i kase oddali ale robiłem na uzywkach <jezyk> za to przód duza papa ale miałem uszkodzony od spodu zderzak podłamany jedno nadkole i z tyłu zderzak wyrwany z jednej strony i nadpekniety i polamane mocowania i to wszystko a halogenik jeden i 2 kratki

kociol878
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kociol878 » 30 gru 2015, 20:22

Niestety na grube naprawy silnika oraz skrzyni nie posiadam żadnych faktur mimo, że te rzeczy miałem robione. Mam na uszczelki pod głowice i całego silnika, regeneracji maglownicy, wiska tarcz i klocków ,sondy i wąża. W sumie na około 3350zł.

Co do uszkodzeń to nie są duże mimo, iż rzeczoznawca wycenił naprawę na 18000zł brutto. 8500 to całkowita wartość przed kolizją minus 1400zł wartość w obecnym stanie czyli proponują 7100zł.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2015, 20:37 przez kociol878, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 30 gru 2015, 20:36

to według mnie jest spoko jezeli mała strata biorac pod uwage że tzw wrak bo niestety taka nazwa wystepuje przy szkodzie całkowitej zostaje przy tobie to za te 7 klocków odpicujesz auto zalezy co tam masz rozdupcone a jak nie to odwołuj sie tak jak mówiłem mozesz te papiery co masz dorzucic i zarzucic ze nie zgadzasz sie z ich wycena i przyjda i zrobia raz jeszcze ajak nie do rzecznika idz i dzialaj

co ci tam rozdupcyli daj fote

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 31 gru 2015, 17:08

dawaj foty
bądź sobą, wariatów też lubią

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl