![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Montaż przycisku ESP i możliwości wł/wy
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8
[D2 97 4.2PB/LPG ] Montaż przycisku ESP i możliwości wł/wy
Witajcie!
Taka sytuacja: w moim A8 D2 był na konsoli guzik ESP pozwalający wyłączyć kontrolę trakcji.
W obecnym D2 od Amstaffa- nie ma. A chcę, żeby był, he- mało tego: by działał. :-)
Ktoś podpowie, co trzeba zrobić, żeby tak się stało?
Ktoś to robił, chciałby zrobić?
Taka sytuacja: w moim A8 D2 był na konsoli guzik ESP pozwalający wyłączyć kontrolę trakcji.
W obecnym D2 od Amstaffa- nie ma. A chcę, żeby był, he- mało tego: by działał. :-)
Ktoś podpowie, co trzeba zrobić, żeby tak się stało?
Ktoś to robił, chciałby zrobić?
Tomek
-
- Forum Audi A8
To i ja się podłącze, bo w moim D2 4.2 z 97 znalazłem taką łamigłówkę, otóż jest tam oryginalny przycisk esp w desce ale kiedy go wyjąłem zauważyłem że ktoś doprowadziło niego tylko przewody od podświetlenia z przycisku obok. Co ciekawe instalacja jest oryginalna nigdzie nie cięta nie izolowana i nie zawiera wtyczki do przycisku esp.(wiem że przycisk został dorzucony od tak)
Ale co tu jest grane, aż nie chce mi się wierzyć żeby 4.2 quattro i to naprawdę solidnie wyposażone nie miało esp? Chyba, że to tylko brak możliwości wyłączenia tego układu.
Powiedzcie mi jak to jest były 4.2 bez esp?
Ale co tu jest grane, aż nie chce mi się wierzyć żeby 4.2 quattro i to naprawdę solidnie wyposażone nie miało esp? Chyba, że to tylko brak możliwości wyłączenia tego układu.
Powiedzcie mi jak to jest były 4.2 bez esp?
-
- Forum Audi A8
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8
- robertas
- Super Klubowicz
Ja tez ESP nie mam, ale przycisk mam
Bo nie lubie tych plastikowych zaslepek... Da sie zrobic to wylaczane, trzeba by tylko w obwod sterowania wpiac sie jakims przekaznikiem i wylaczac obwod pompy... Wtedy nic nie bedze... Nie wiem tylko czy nie wypluje Ci bledu na FISie... A raczej napewno bledem zapoda 

- rollo_tomasi
- Forum Audi A8