Klient kupuje produkt który nie ma już gwarancji producenta. My jako sprzedawca powinniśmy wymienić, naprawić na własny koszt lub zwrócić gotówkę klientowi. Ale firma nie jest skłonna do takich czynności.
Ma być sprzedaż i zysk, nic więcej

![]() |
![]() |
![]() |
Już drugi raz dostałem z ubezpieczenia sprzęt... Raz lodówa mi się zepsuła i teraz mam działającą ale ponad 24h im to zajęło i dostałem zwrot kasy za żywność i w teraz we wtorek był facet z ubezpieczenia pralkę naprawić i nie dał rady, dzisiaj dostałem nową... Czemu tak się tych ubezpieczeń czepiacieszybki-ens pisze:Nie zdecydowałem się bo te ich gwarancje to pic na wodę a tylko dodatkowa kasa idzie na to.
Następnym razem chyba jednak wykupie to ubezpieczenie.drago_o pisze:Już drugi raz dostałem z ubezpieczenia sprzęt... Raz lodówa mi się zepsuła i teraz mam działającą ale ponad 24h im to zajęło i dostałem zwrot kasy za żywność i w teraz we wtorek był facet z ubezpieczenia pralkę naprawić i nie dał rady, dzisiaj dostałem nową... Czemu tak się tych ubezpieczeń czepiacieszybki-ens pisze:Nie zdecydowałem się bo te ich gwarancje to pic na wodę a tylko dodatkowa kasa idzie na to.