[D2 01 3.3TDI ] Brak sterowania webasto
[D2 01 3.3TDI ] Brak sterowania webasto
Witam, mam taki problem że nie mam w liczniku sterowania webastem ani nie mam tego w drzwiach. jakieś pomysły?
Masz tylko podgrzewacz ( tak jak ja ), z prawej strony w osłonie silnika (od dołu) jest wydech z małego tłumika webasto, powinny wylatywać spaliny po włączeniu webasto .Po włączeniu webasto słychać je ,(buczenie). Można też sprawdzić działanie webasto następująco : włączasz webasto jadąc na biegu bez gazu wskaźnik chwilowego zużycia paliwa wskazuje (zero przy wyłączonym webasto) wartości od 30 -50 l/100km - wtedy działa> Możesz mieć uszkodzoną grzałkę lub coś nie tak z palnikiem skoro nie działa - trzeba sprawdzić na kompie.
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka
Świecę miałem używkę z Q7 ,płaciłem może jakieś 250 zł z robotą , ale robił mi to elektryk który pracuje w serwisie , teraz sam bym to zrobił , trochę grzebania jest , sprawdx najpierw na kompie.
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka
no to u mnie jest tak jak pisałem wyżej i wcześniej ktoś też pisał że jak jade i puszcze gaz to na chwilowym spalaniu powinno pokazywać jakieś tam spalanie a u mnie dalej pokazuje 0. Ogólnie auto sie bardzo słabo rozgrzewa, pewnie mam popsuty termostat, nawet na próbe zastawiłem chłodnice ale nie wiele to dało:/