no własnie przedewszystkim jak to sensownie zamontowac bo B&O montowne w podszybiu ma inna maskownicę i trzeba by zaczac od tego inna maskownica plus maskownice na głośniki ...
według jordana przy podaniu impulsu wysuwaja sie same.. ale blizej jeszcze sie temu nie przygladalem czy potrzebne jest do tego specjalne sterowanie zeby sie wysuwały
Wydaje mi się, że działa tak jak winda MMI i tak samo jak lusterka. Jak podasz + lub - (w aucie sporo rzeczy jest sterowanych za pomocą -, więc warto rozeznać się w schemacie) i powinien się wysunąć a po zdjęciu powinien się schować. Ja bym chyba pod zapłon podłączył bo pod MMI może być ciężko
no wiadomo że systemu b@o jako takiego docelowo nie maq w planach a jedynie tweety kwestia samego steru jest pytaniem czy impulsowo podany sygnal rqaz na wysuniecie i impuls drugi na schowanie?
to mogło byu stanowic sprawe ze potrzebny jakis mały uklad .. do tego zmierzasz?
plan jest przedni ale sterowanie dodatkowe to juz mały problem może być bo dodatkowo moze byc sterowanie impulsem....
i to czasowym krótszy na open a dłuższy na close wiec trzeba by to wysterować jeszcze długosc sygnału
ale nie sadze aby to az tak mialobybyc skomplikowane chyba
drago_o pisze:dokładnie do tego... zastanawia mnie właśnie sposób sterowania
Też myślę nad zapłonem,tylko niepokoi mnie jeden fakt przykładowo gdy załączę zapłon to się głośniczki wysuną,a jeżeli wyłączę to czy się schowają???
Nie jestem jakimś specem od elektryki dlatego mnie to trochę dręczy
Tutaj jest schemat od głośniczków(od kolegi orkaskawina ),w ori zestawie głośniki są podłączone do wzmacniacza B&O osobnym zasilaniem,ale wiemy że nic takiego w naszym projekcie niema sensu
Tak w ogóle to dzięki dla kolegi Dawson,który rozpoczął dyskusję z fajnym tematem
Z głośniczka wychodzi wtyczka 5-pinowa.
Podłączyłem na krótko głośniczek , jak zapodałem plus i minus to się wysunął,ale musiałem odwrócić bieguny aby się schował,za sterowanie są odpowiedzialne 3 piny z wtyczki,pozostałe 2 piny to dźwięk.
orkaskawina pisze:jordan233, aleś mnie ubiegł właśnie miałem zapodać schemat ale wydaje mi się że jest sterowany przez przekaźnik pod fotelem kierowcy chyba