[D3 03 4.0TDI ] Cykanie w silniku
[D3 03 4.0TDI ] Cykanie w silniku
po prawej stronie silnika po odpaleniu słychać cykanie, które podczas jazdy nie ustaje. pytanie do Was co to może być?:P zalany jest syntetykiem Castrol edge 5w30. mam nadzieje ze to nie jest wałek rozrządu ani napinacz łańcucha. liczę na Waszą pomoc
Ostatnio zmieniony 25 lut 2012, 08:14 przez mazur6662, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Super Klubowicz
ze swojego doswadczenia wiem ze czsami moze to byc przyczyna zlego oleju silnikowego, nie napisales czy wymieniales dopiero? Ja kiedys zalalem nowym olejem bo zle dobralem i strasznie zaczal mi cykac, spusilem dziadostwo i nalalem odpowiedni i probklem znikl. Obecnie jezdze na Motul pelen syntetyk i zero problemow ;-)
witaj kolego co do dymu to nie musisz się martwić bo to normalny objaw u mnie jest tak samo pomimo że wtryski po sprawdzeniu okazuje się że są jak nowe korekcja 0.21 coś tam nie znam się na tym :mrgreen: co do cykania to jednak na twoim miejscu podjechał bym do mechanika i zdjął pokrywę od tej strony gdzie dochodzi ten stuk u mnie niestety przy podobnym objawie okazało się że niestety hydraulika do wymiany oczywiście nie chcę cię straszyć ale żeby lepiej się spało to dobrze było by to sprawdzić :mrgreen:
pawlik 36
wielkie dzięki za podpowiedzi do mechanika niedlugo sie wybieram.. dam znać co tam siedziało ;p
[ Dodano: 2010-08-22, 07:12 ]
i po cykaniu. wczoraj zrobiłem audica 900km i w pewnym momencie mi silnik zgasł i nie chce odpalić. mryga tylko kontrolka od świec żarowych, rozrusznik kręci jak głupi a silnik nie chce odpalić. miał ktoś z Was podobny problem?
[ Dodano: 2010-08-22, 07:12 ]
i po cykaniu. wczoraj zrobiłem audica 900km i w pewnym momencie mi silnik zgasł i nie chce odpalić. mryga tylko kontrolka od świec żarowych, rozrusznik kręci jak głupi a silnik nie chce odpalić. miał ktoś z Was podobny problem?
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8