![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 3.7PB/LPG ] Motor 3.7 spalanie 21.5 L Coś jest nie
[D2 98 3.7PB/LPG ] Motor 3.7 spalanie 21.5 L Coś jest nie
Tak jak wtemacie. mam motor 3.7 i spalanie nie schodzi ani o kapke w dół ?
21,5l to normalne średnie spalanie ?
Jeżdżę po mieście ale nie mam ciężkiej nogi, jeżdzę spokojnie
i nie wiem czy to ma coś wspólnego ale świeci mi kontrolka CAT,
Zakładałem gaz ze 2-3 miesiące temu lecz to było odrazu po kupnie samochodu i nie pamiętam czy świeciło to przed montażem czy gaz to robi
Gaz Firmy BRC tej najnowszej generacji + Reduktor Tłokowy (nie zwykły membranowy)
21,5l to normalne średnie spalanie ?
Jeżdżę po mieście ale nie mam ciężkiej nogi, jeżdzę spokojnie
i nie wiem czy to ma coś wspólnego ale świeci mi kontrolka CAT,
Zakładałem gaz ze 2-3 miesiące temu lecz to było odrazu po kupnie samochodu i nie pamiętam czy świeciło to przed montażem czy gaz to robi
Gaz Firmy BRC tej najnowszej generacji + Reduktor Tłokowy (nie zwykły membranowy)
Ostatnio zmieniony 29 lut 2016, 16:35 przez Eriu, łącznie zmieniany 3 razy.
To niewiele ma wspólnego ze spalaniem! Skoro świeci CAT to coś nie halo, prawdopodobnie sondy uwalone.Eriu pisze:gazu pod maską nie widać jedynie co to wtyczke diagnostyczną
Eriu, poczytaj temat o spalaniu to będziesz wiedział ile A8 pali

--> http://www.a8team.pl/all-ile-pali-wasze ... t=ile+pali <--
Re: Motor 3.7 spalanie 21.5 L Coś jest nie
MaEriu pisze: i nie wiem czy to ma coś wspólnego ale świeci mi kontrolka CAT
Szczerze koledzy Ci dobrze radzą, daj zdjęcia instalacji, błędy, jakie korekty są itp.
22 litry mi wychodziło jak latałem bokami po parkingu to było raz, a drugim razem miałem nieszczelność na reduktorze. Szczerze mój max dynamiczny jaki był po mieście to było 19 l
Przed doszczelnieniem kolektora ssącego, teraz widzę że już zeszło do 17,3
Szczerze masz coś nie tak albo więcej czasu stoisz niż jedziesz.
Nie żebym się czepiał ale koledzy chcą Ci pomóc, a Ty żyjesz w przekonaniu, że wszystko jest ok.
Skoro tak uważasz to pogódź się ze spalaniem. Gdyby było ok to ECU nie walił by CAT
Nie jeden tak twierdził.Wina instalacji napewno to nie jest bo jak wpadłem do salonu gdzie to montują to brałem wszystko co najlepsze pod ten motor
W takim razie pogódź się ze spalaniem.a nie chce mi się go rozbierać
to ile płaciłeś za tą instalację skoro mówisz że masz wszystko najlepsze pod ten motor?Eriu pisze:Wina instalacji napewno to nie jest bo jak wpadłem do salonu gdzie to montują to brałem wszystko co najlepsze pod ten motor ; D właściciel też ma a8 tylko ze d3 i przyłożyli się do dobrania dobrej instalacji i roboty, gazu pod maską nie widać jedynie co to wtyczke diagnostyczną
To moją esą nigdy nie udało mi się przekroczyć progu 19l/100km lpg - z reguły pali średnio 17 a mam ciężką nogę a poza tym esy więcej palą z racji przełorzeń.
Mi też wydaje się, że świecący u Ciebie CAT to problem z sondami a co za tym idzie złym składem mieszanki. A na PB ile spala?
Swoją drogą mówisz, że nie wiesz czy przed montażem instalacji paliła się kontrolka - to co z Ciebie za mechanik?
http://www.a8team.pl/montaz-lpg-w-a8-co ... ht=#229622lesdud pisze:to ile płaciłeś za tą instalację skoro mówisz że masz wszystko najlepsze pod ten motor?
Eriu pisze:Ja za instalacje w mojej d2 3.7 dałem 5400zł i pod maską nic nie widać, prócz kostki diagnostycznej,