Apophis pisze:A jechałeś tym autem?? Bo z tego co mi opowiadał sam Stefan to trudno powiedziec by to auto a nawet skrzynia smigały jak nowe gdy w silniku wszystko mu biedny FOSS popsuł,ma milion błedów i krzak w postaci STAGA,zdechniety nastawnik etc. etc
![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Poza tym rozrząd jednak ma dobrze ustawiony
Więc też nie jechałeś autem Stefana a zdanie masz w temacie.

Co do reszty to niestety ale nie tylko Stefan jest niezadowolony z usług kolegi FOSSa ale to zupełnie inny temat.
Apophis pisze:Ale co do reszty to masz racje że diagnozy sa modne(na stół i robimy) podczas gdy powodem złej pracy jak mi mówił nawet dawno sam Łoboda może byc wszystko. Oni sie nie podajmuja nawet jak w silniku błedy czy złe parametry są.
Rozmawiałem z Łobodą odnośnie wymiany oleju w skrzyni (w swojej D3) i tylko zalecał statyczną bo po dynamicznej skrzynia mi się rozleci.
Wymieniłem dynamicznie (ZF Dortmund) i skrzynia pracuje bardziej płynnie do chwili obecnej nie rozleciała się mimo przejechania kilku tysięcy km, dodatkowo o VAS to On słyszał i odsyłał do ASO, a sprzętu do dynamicznej wymiany nie miał jak go zapytałem w rozmowie telefonicznej więc bez komentarza.
To jest właśnie poziom serwisu ASB w PL - oleju porządnie, zgodnie ze sztuką nie potrafią wymienić a remonty robią.
mmmat pisze:beyer28, Wlałem właśnie revenol
a to nic dobrego niestety.....

było zalewać ori ZFa - nie jest jakiś strasznie drogi
raftor pisze:co do metody jaka przedstawiłem tyczy sie akurat kolegi który założył temat nie zakładam złego stanu oleju ani jego jakości
kolega zalał skrzynię zamiennikiem i sam ten fakt może nie poprawić a pogorszyć pracę skrzyni
raftor pisze:widziałem juz nie jedna a8 z forum i przynajmniej 80% z nich miały jakąś ułomność skrzyni biegów mimo że właściciele uważali że skrzynia chodzi perfekt
zgadzam się w 100% z tym co napisałeś - też miałem okazję przejechać się niektórymi D3 z forum i skrzynia wyraźnie potrafiła szarpnąć przy zmianie biegu a właściciel twierdził, że pracuje ok
mmmat pisze:Czytałem na stronie bmw ze w 6hp26 po skasowaniu nastaw i jeździe adaptacyjnej szarpanie zniknęło, na razie próbuję tańszych kosztów niż remont skrzyni.
na forum BMW jest sporo osób z fajną wiedzą
adaptacja czy aktualizacja softu nie jednej skrzyni rozwiązała definitywnie problem szarpania (znam takie przypadki nie z forum a od kolegów)
PABLO200 pisze:w ODIS wszystko pięknie zrobisz kolego
podziel się tą wiedzą