![]() |
![]() |
[D3 04 4.2MPI ] Lekkie mruganie postojówek i zegarów
-
- Forum Audi A8
[D3 04 4.2MPI ] Lekkie mruganie postojówek i zegarów
Witam, dziś po wjeździe do garażu zauważyłem że postojówki lekko mrygają (zwykłe żarówki nie LED) oraz białe podświetlenie zegarów, po dodaniu gazu wraca do normy wszystko czyżby jakiś regulator napięcia albo alternator? Może ktoś miał taki problem i sobie jakoś poradził autko to D3 4,2B z końca 2003r
Ostatnio zmieniony 16 mar 2016, 18:59 przez damianTM_85, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie pamietam jak wyglądaja u ciebie przetwornice i te całe moduły ale jesli da sie jakos je zamienic stronami to najlepsze sprawdzenie. Problem sie przeniesie to wiesz co jest jak zostanie masz do zamianki jeszcze żarnik. jesli nadal zostaje to trza pomierzyc czy nie ma jakiejs straty w kablach że gdziec cos niełaczy czy zmęczony przewód itp.
Ja mam modzone oświetlenie więc zarazem serwis uproszczony i średnio co 2 lata chinole wymieniam. Lecz niedawno trafiłem na wyjatkową tandete co padła po tygodniu jedna i druga po miesiącu i ni uja nie wstanie(bedzie reklamacja)
Ale zachowuje zwykle stare bo z pary jedna zwykle jeszcze hasała to na podmianke mam a roboty to 3minuty mam
Teraz w aucie mam dwie z poprzednich sortów
Ja mam modzone oświetlenie więc zarazem serwis uproszczony i średnio co 2 lata chinole wymieniam. Lecz niedawno trafiłem na wyjatkową tandete co padła po tygodniu jedna i druga po miesiącu i ni uja nie wstanie(bedzie reklamacja)
Ale zachowuje zwykle stare bo z pary jedna zwykle jeszcze hasała to na podmianke mam a roboty to 3minuty mam

Teraz w aucie mam dwie z poprzednich sortów