[D3 04 3.0TDI ] Kontrolka swiec i odpalanie
[D3 04 3.0TDI ] Kontrolka swiec i odpalanie
Witam Panowie
zostalem swiezym nabywca Audi z dieslem i sie zastanawiam czy to normalne, ze na zimnym silniku kontrolka swiec zarowych zapala sie na max 2 sekundy, ale autko odpala bez problemu.
Natomiast na cieplym silniku rozrusznik kreci tak jakby nie mial sily, czasami zrobi taka jak by pauze na ulamek sekundy raz lub dwa ale nie za kazdym razem.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
zostalem swiezym nabywca Audi z dieslem i sie zastanawiam czy to normalne, ze na zimnym silniku kontrolka swiec zarowych zapala sie na max 2 sekundy, ale autko odpala bez problemu.
Natomiast na cieplym silniku rozrusznik kreci tak jakby nie mial sily, czasami zrobi taka jak by pauze na ulamek sekundy raz lub dwa ale nie za kazdym razem.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2016, 10:42 przez eed, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Super Klubowicz
Zapala sie na zimnym przed rozruchem nie w czasie pracy silnika chodzi o to, ze na bardzo krotko moze ze dwie sekundy i silnik odpala bez problemu. zastanawiam sie tylko czy to nie za krotko bo w drugim aucie przy zimnym silniku kontrolka od swiec zapala sie na kilka sekund.igor.ostrowski pisze:Na zimnym zapala się przed rozruchem? To normalne, podgrzewa świece i gaśnie gdy już to zrobi, chyba że kontrolka zapala się podczas pracy silnika, nie sprecyzowałeś pytania, wtedy komputer i wiesz co sie dzieje
-
- Super Klubowicz
Podłącze się do pytania co z świecami żarowymi , kiedy wiadomo że już można odpalić ?
W mojej A6 kontrolka pali się nawet przez 10 sec i po tym jak zgaśnie jeszcze grzeje świece do puki nie usłyszę cyknięcia przekaźnika .
Wtedy wiem że mogę odpalić
A w A8 nie wiadomo czy nagrzał czy nie jak to jest z tym podgrzewaniem czy A8 jakoś sygnalizuje możliwość odpalenia auta ?
W mojej A6 kontrolka pali się nawet przez 10 sec i po tym jak zgaśnie jeszcze grzeje świece do puki nie usłyszę cyknięcia przekaźnika .
Wtedy wiem że mogę odpalić
A w A8 nie wiadomo czy nagrzał czy nie jak to jest z tym podgrzewaniem czy A8 jakoś sygnalizuje możliwość odpalenia auta ?