[A8 D2] Rdzewieje
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
[A8 D2] Rdzewieje
Panie i Panowie nie wiem co sie dzieje ale audi mi rdzewieje,też tak macie czy to jakiś wyjątek akurat u mnie.Chodzi mi o taki mały trujkącik w tylnych drzwiach przy szybie.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2010, 20:54 przez 123mielony, łącznie zmieniany 4 razy.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
Dokładnie tak,wygląda jak by ktoś opalarką to delikatnie potraktował. http://picasaweb.google.pl/lh/photo/d96 ... directlink http://picasaweb.google.pl/lh/photo/3Th ... directlink http://picasaweb.google.com/lh/photo/cP ... directlink
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2010, 20:38 przez 123mielony, łącznie zmieniany 3 razy.
u mnie w dwoch miejscach sie utlenia na szczescie malutka powierzchnia.dziwne jest to umiejscowione na nadkolu tylnego kola na samym dole tam jest jeszcze ta folia chyba orginal,jeden znajomy mi powiedzial zebym sprobowal podgrzac delikatnie i powietrze wypuscic sciagajac to lopatka czy ktos moze potwierdzic ta metode.pozdrawiam
Panowie, Trójkąciki też mi rdzewieją Szyby klejone się rozklejają Ogólnie dziadostwo te Audi hehehe A na poważnie... to takie elementy jak trójkąciki czy listwy na szybach nie muszą być koniecznie wykonane z aluminium
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."
- 123mielony
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
A ja mi tez ten trojkacik z jednej strony pozarla ta "niby rdza" i dlatego musze go wyminic.
A dlaczego pisze ze to "niby rdza" bo obskubalem ten czarny lakier i jest biale od srodka i jezdze tak juz jakis czas i nic sie nie dzieje, dlatego wydaje mi sie ze plytka ta tez jest z aluminum i nie rdzewieje tylko sie utlenia ;-)
A dlaczego pisze ze to "niby rdza" bo obskubalem ten czarny lakier i jest biale od srodka i jezdze tak juz jakis czas i nic sie nie dzieje, dlatego wydaje mi sie ze plytka ta tez jest z aluminum i nie rdzewieje tylko sie utlenia ;-)
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Skrzynia: Manual
- Imię: AHC by MTM
To także alu. U mnie mały purchlik jest na tylnej klapie pod lampą. Od 2 lat nic z tym nie robię, nic się z tym nie dzieje.
Jak już pisałem jednemu koledze na PW, jest to normalne zjawisko, zwłaszcza po tylu latach. Często wystepuje to przy ozdobnych listwach wokól szyb (miedzy karoserią, a listwą i uszczelką). Jak z autem bylo cos robione (bite, malowane) to wyjdzie szybciej.
A6 równiez żre w tych miejscach (C5) choć blacha ocynk, C6 juz chwyta przy progach i nadkolach (im nowsze auta tym gorzej).
Jak już pisałem jednemu koledze na PW, jest to normalne zjawisko, zwłaszcza po tylu latach. Często wystepuje to przy ozdobnych listwach wokól szyb (miedzy karoserią, a listwą i uszczelką). Jak z autem bylo cos robione (bite, malowane) to wyjdzie szybciej.
A6 równiez żre w tych miejscach (C5) choć blacha ocynk, C6 juz chwyta przy progach i nadkolach (im nowsze auta tym gorzej).
Black Cars Matters