Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 98 4.2PB/LPG ] Jak wpiąć reduktor gdy ma się webasto

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 10 kwie 2016, 15:51

Przy takim dzialaniu systemu układ szeregowy może faktycznie byc zaletą, ja jednak mam pewne obawy związane z przepływem. Cały układ obiegu płynu chłodzącego do nagrzewnic jest zaprojektowany na średnicę wewnętrzną nie mniejszą niż 16-17 milimetrow (srednica wewnętrzna węży to 18-19mm). Z moich obserwacji wynika, że reduktor/reduktory stanowić będą poważną zwężkę w układzie (bo zazwyczaj srednica zewnętrzna kroccow jest 16-17 milimetrow co daje około 14-15 milimetrow srednicy wewnętrznej a to daje bardzo dużą różnicę w polu przekroju). Przy szeregowym podłączeniu może to zaburzać obieg płynu chłodzącego dlatego ja zdecydowałem się jednak na połączenie równoległe.
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

SenatorS8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SenatorS8 » 10 kwie 2016, 16:12

Zgadza sie
Nie ma tutaj zlotego rozwiazania.

Gość

Post autor: Gość » 10 kwie 2016, 16:57

Bugal,juz z Wojtkiem dyskutowałem na ten temat i powiem ci że róznie z tym jest. U mnie pompka obiegowa zdechła dobre 2 lata temu i w ABZ nie było żadnej różnicy by nagrzac wnętrze zimą i w AKC gdzie mam jałowe obroty niższe o 200 także grzeje przy normalniej jeździe i na jałowym ciepło leci też.

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 26 cze 2016, 21:59

No i potestowałem szeregowe wpięcie reduktorów. O ile z włączonym ogrzewaniem wszystko było jak należy, reduktory miały 86°C, to po jego wyłączeniu temperatura na reduktorach zaczęła powoli spadać. Więc jednak zostaje po staremu - równolegle do nagrzewnic.
Four rings to rule them all

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl