Już miałem pisać temat, a tu czytam, że ktoś ma podobnie.nivre pisze:Kolego a zrób taki test: zapamiętaj po uruchomieniu silnika ile masz benzyny na wskaźniku, jedziesz w trasę na gazie (wtedy wskazówka poziomu paliwa spada). Gasisz silnik i odpalasz znów - wtedy zobacz znów na wskazówkę paliwa czy powróciła do poprzedniego poziomu.Przemo11K pisze:Witam koledzy poruszałem ten problem już ale nie wiem dalej co się dzieje byłem u Gazownika powiedział że na wszystkich cylindrach spala mi jeden rodzaj paliwa LPG i że jest wszystko ok. Lecz jest nadal tak jak jest jadąc widze że poziom benzyny spada w oczach.
??!
U mnie w A6 właśnie tak jest. A to dlatego że komputer pokładowy nie wie że jedziesz na gazie. Podczas jazdy wskazówka poziomu benzyny spada w oczach. Tak samo maleje dystans do pokonania na komputerze pokładowym. Jednak po ponownym uruchomieniu silnika wszystko powraca do poziomu poprzedniego.
No cóż, żeby komputer nie wariował, trzeba mieć ponad rezerwę i tyle (wtedy i FIS nie piszczy).