[D2 FL ALL ] Trzymajcy zacisk
[D2 FL ALL ] Trzymajcy zacisk
Jak w temacie zacisk hamulcowy ewidentnie trzyma, podnoszac auto sluchac jak trze delikatnie coś i czasami piszczy. Wymieniłem wszsytkie oringi w zacisku i tłoczek i przewód elastyczny, tarcze i klocki nowe a problem nie znika? Mial ktos podobny problem?
aaa no to juz wiem, w srodku wszystko czyste i bez oznak uszkodzen, w sumie tłoczek tez miałem ładny ale wymianiłem juz dla zasady i nadal nic. jedynie mi przychodzi na mysl jakby reczny zwalniał linke ale nie odbijał tłoczek
[ Dodano: 2016-04-23, 08:50 ]
na 99% zauwazyłem że problem wystepuje po zaciągnieciu recznego. jak zwolnie reczny tłoczek jakby nie odbijał. dziwna sprawa bo dźwigenka przy kole obija i linka jest luźna a koło trzyma
[ Dodano: 2016-04-23, 08:50 ]
na 99% zauwazyłem że problem wystepuje po zaciągnieciu recznego. jak zwolnie reczny tłoczek jakby nie odbijał. dziwna sprawa bo dźwigenka przy kole obija i linka jest luźna a koło trzyma
no wlasnie zamowilem zacisk i mam nadzieje ze pomoze
[ Dodano: 2016-04-29, 17:18 ]
witam ponownie, problem prawie rozwiazany. wymieniłem zacisk i jak rekom odjął ale no własnie dzisiaj zrobiłem 150km i przy domu slusze w okolicach 40-50kmh naprawde delikatne piski? juz nie wiem i nie mam siły co to moze byc
[ Dodano: 2016-04-29, 17:18 ]
witam ponownie, problem prawie rozwiazany. wymieniłem zacisk i jak rekom odjął ale no własnie dzisiaj zrobiłem 150km i przy domu slusze w okolicach 40-50kmh naprawde delikatne piski? juz nie wiem i nie mam siły co to moze byc
-
- Forum Audi A8
u mnie kiedyś w BMW taki delikatny pisk wydawała opona, rozebraliśmy całe hamulce kilkukrotnie, aż w końcu kolega, z nerwem, położył się na masce podczas jazdy i okazało się że opona się dziwnie ułożyła na rancie felgi i dodatkowo było za mało powietrza
Jeśli coś ci nie wychodzi, weź większy młotek !