części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 98 4.2PB ] Wyciek na simmeringu skrzyni biegów

DMN8
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 98 4.2PB ] Wyciek na simmeringu skrzyni biegów

Post autor: DMN8 » 15 maja 2016, 17:52

Witam jestem nowy na forum . Jakiś czas temu pojawił się mały problem z a8 mojego taty. Mianowicie samochód posiada 4 biegową skrzynię tiptronic w której jakiś czas temu pojawił się mały wyciek , którego mechanik wymieniający tarcze hamulcowe i klocki nie zauważył . Pytaliśmy mechanika który od kiedy je kupiliśmy się nim zajmował czy podejmie się uszczelnienia tej skrzyni ale powiedział że jest to dla niego zbyt poważna robota . I teraz mam do was 2 pytania ile może wynieść demontaż skrzyni wymiana uszczelek i ponowny montaż i czy znacie jakichś mechaników godnych polecenia z okolic Myszkowa (woj. Śląskie) którzy by to zrobili ?

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 15 maja 2016, 18:51

wymont/zamont tego kloca to kwota od 800 do 1000 zlotych, do tego uszczelnienia i ich robota, zależeć będzie od tego co tam tak naprawde bedzie do zrobienia.
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 15 maja 2016, 22:46

Zależy skąd konkretnie cieknie. Niektóre uszczelniacze da się wymienić bez demontażu skrzyni, a inne nie.

Mi spec od automatów powiedział tak: 1000zł robocizna, 1000zł komplet uszczelek, 500zł olej i filtr + koszt części, które po rozebraniu skrzyni okażą się zużyte.
Four rings to rule them all

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl