Witam
Mam dość nietypowy problem z moją a8. Ostatnio na nierównościach same opuściły sie 3 szyby. Później w trakcie cofania fotela opusciły sie dwie tylne. Dzisiaj jak wyjąłem kluczyk ze stacyjki to po naciśnieciu odsuwania fotela, 3 szyby zeszły o 1/3 wyskości i niedziałało odsuwanie fotela.Po czym wyjąłem kluczyk ze stacyjki, włożyłem go jeszcze raz i przesuwanie fotela zaczeło działac i mogłem wtedy zamknąć szyby. Nie dzieje sie to przez cały czas ale srednio raz dziennie to sie stanie. Z tym, że nigdy nie otwierają sie wszystkie szyby, albo 3 , albo 2. Szyba kierowcy sama sie nie opuszcza.Nie bardzo wiem o co tu chodzi. Najgorsze jest to zeby nie opusciły sie samoistnie jak bede w domu bo bedzie lipa... :-( Prosze o pomoc
[ Dodano: 2016-05-03, 20:34 ]
Sprawdziłem błędy i takie cos mi wyskoczyło:
7 Faults Found:
01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)
35-00 - -
01371 - Alarm triggered by Door Contact Switch: Driver's Side
35-00 - -
01372 - Alarm triggered by Door Contact Switch: Passenger Side or Rear
35-00 - -
01370 - Alarm triggered by Interior Monitoring
35-00 - -
00991 - Interior Lights
28-00 - Short to B+
00955 - Key 1
09-00 - Adaptation Limit Surpassed
00956 - Key 2
09-00 - Adaptation Limit Surpassed
[ Dodano: 2016-05-03, 22:24 ]
A najbardziej dziwi mnie to ze w trakcie odsuwania fotela opuszczają sie szyby i do tego 2 lub 3 szyba kierowcy sie nie rusza.
[ Dodano: 2016-05-22, 11:45 ]
Zauwazylem ze najczęściej sie otwieraja w trakcie ostrego hamowania. Z tego co wyczytalem to nie mam modułu komfortu jak np w passacie czy audi a6 bo myslalem ze moze jest zalany i teraz juz w ogole nie mam pojecia gdzie szukac.
[ Dodano: 2016-05-23, 22:54 ]
Widze ze nikt nie ma pomysłu na mój problem. No trudno
[D2 ALL ] Szyby same sie opuszczają
Posprawdzalem wiazke w drzwiach i jest ok. Zauwazylem jedna rzecz. Nie wiem czy ma to jakis zwiazek z tym ze jak cofam fotel to czasami opuszczaja sie szyby.
Jak przytrzymam dluzej przycisk na pilocie to szyby ladnie sie zamykaja lub otwieraja ale jak zrobie to przez przekrecenie kluczyka w zamku to szyba otwiera sie/ zamyka pulsacyjnie( tak jakby ktos podawal i zabieral napiecie)
[ Dodano: 2017-09-14, 16:30 ]
A czy jest mozliwe, ze cos z fotela kierowcy i sterowanie szybami jest razem gdzies podlaczone czy zmasowane? Generalnie to od poczatku mialem problem z grzaniem fotela kierowcy-czasami zdarza mu zagrzać. Zauwazylem ostatnio, ze jak mialem przez jakis czas otwarte drzwi kierowcy to czasami na fisie zamiast komunikatu o otwartych tylko drzwiach, kierowcy pokazuje, ze sa otwarte wszystkie. Zamykam drzwi, otwieram i jest komunikat tylko o drzwiach kierowcy. Po jakims czasie znowu sytuacja sie powtarza.
Nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale moze kogos to naprowadzi na jakis trop.
Jak przytrzymam dluzej przycisk na pilocie to szyby ladnie sie zamykaja lub otwieraja ale jak zrobie to przez przekrecenie kluczyka w zamku to szyba otwiera sie/ zamyka pulsacyjnie( tak jakby ktos podawal i zabieral napiecie)
[ Dodano: 2017-09-14, 16:30 ]
A czy jest mozliwe, ze cos z fotela kierowcy i sterowanie szybami jest razem gdzies podlaczone czy zmasowane? Generalnie to od poczatku mialem problem z grzaniem fotela kierowcy-czasami zdarza mu zagrzać. Zauwazylem ostatnio, ze jak mialem przez jakis czas otwarte drzwi kierowcy to czasami na fisie zamiast komunikatu o otwartych tylko drzwiach, kierowcy pokazuje, ze sa otwarte wszystkie. Zamykam drzwi, otwieram i jest komunikat tylko o drzwiach kierowcy. Po jakims czasie znowu sytuacja sie powtarza.
Nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale moze kogos to naprowadzi na jakis trop.
znalazlem kilka schematów tylko za ch.... nie potrafie ich czytac. Patrząc na opis boczny to cos tam jest o podnoszeniu szyb i grzaniu fotela ,wiec Wy może coś w tym znajdziecie. Chodzi o miejsce wspolne drzwi i fotela
[ Dodano: 2017-09-17, 11:32 ]
wczoraj jak dwie szyby po stronie pasazera opadly w trakcie hamowania to nie moglem ich zamknąć. jednoczesnie nie dzialało przesowanie fotela. dopiero po poruszaniu fotelem udalo sie go przesunąc i podnieść szyby
[ Dodano: 2017-09-17, 11:32 ]
wczoraj jak dwie szyby po stronie pasazera opadly w trakcie hamowania to nie moglem ich zamknąć. jednoczesnie nie dzialało przesowanie fotela. dopiero po poruszaniu fotelem udalo sie go przesunąc i podnieść szyby