części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Mechanizm wycieraczek - problem z przyleganiem

bydlaczek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 ALL ] Mechanizm wycieraczek - problem z przyleganiem

Post autor: bydlaczek » 06 sty 2016, 19:58

Witam,
tradycyjnie zapiekł się mechanizm wycieraczek, ale w taki sposób, że musiałem go wymienić, bo się pozrywał.
Nowy (używany kupiony wraz z silnikiem) działa, ale po pierwsze nie działa dobrze jeśli chodzi o regulację obrotów (nie ma w ogóle wolnych, od razu przechodzi na szybkie), niemniej co gorzej - wycieraczka pracuje tak, jakby swoim środkiem nie dotykała szyby, przez co na wysokości oczu mam mokry pas ;)
W poprzedniej A8 miałem dokładnie tak samo po wymianie mechanizmu, ale nie bawiłem się w naprawę i jeździłem tak jakiś czas po czym zmieniłem auto, w tej chciałbym to naprawić ale nie wiem jak.
Zmieniałem oczywiście pióra na nowe i próbowałem podgiąć blaszkę od sprężynki na ramieniu wycieraczki - bez rezultatów.
Ma ktoś jakiś pomysł ?

Awatar użytkownika
pawelec
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pawelec » 31 maja 2016, 22:07

Mam identycznie ze nie zbiera mi na środku i zauważyłem ze mam luz gdy podniose wycieraczke do góry ( luz ok 1 milimetra). Ty masz diesla czy benzynę? Bo u mnie w dieslu właśnie przeszkadza zbiorniczek od płynu chłodzącego i na razie nie miałem czasu wymienić

Awatar użytkownika
Maciex
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Maciex » 01 cze 2016, 09:39

U mnie to samo - siła docisku niezbyt zadowalająca, co prawda nie kupowałem ori wycieraczek. Moja recepta - delikatnie naginam pióro w drugą stronę i jest ok, no ale trochę zabawy z tym jest.

WariatFuriat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: WariatFuriat » 10 sie 2019, 10:43

Potrzebuję sposobu na zdjęcie tych plastikowych osłonek na przegubach żeby je przeczyścić i przesmarować. U mnie nie idzie ich zdjąć bez rozrywania ich na strzępy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl