Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 02 4.2MPI/LPG ] Solar dach... o co chodzi???

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 23 kwie 2010, 22:20

bardzo dobrze słychac wentylator jak postawisz auto w pełnym słońcu, otworzysz maske i schylisz się w stronę szyby koło wentylatora kabiny :-D ja jak sprawdzałem olej to się skapnołem że działa :mrgreen:

Awatar użytkownika
grim
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grim » 24 kwie 2010, 10:22

Hmmm no to dziś to sprawdzę :) A jak to nie działa ? w ogóle jak to sprawdzić itd ?
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 24 kwie 2010, 15:49

niewiem też do jakiej temp. stabilizuje i czy wogule stabilizuje, u mnie czasami działa jak duże słońce jak mniejsze wolniej się kręcia a czasami pochodzi i przestanie. Niewiem czym to jest spowodowane czy chmurami, czy temp jest na tyle niska że się nie włączy.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 17 lip 2015, 18:53

Mam takie pytanko,jak długo będzie solardach chodził po zamknięciu auta na pełnym słońcu?

Czy to jest 30min ? czy można przykładowo zakodować w VCDS aby chodził dłużej po zamknięciu auta?

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 17 lip 2015, 21:32

Bedzie chodził az zajdzie słonce.

Jesli cie to wkurza to mozesz wyłączyc w menu
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 18 lip 2015, 18:43

Ogólnie masz skalę w swoim klimatroniku. Od 1 do 12 i chociaż tam nie jest to napisane, to sprawdziłem i są to VOLTY. Od 1 do 12 i według tego napięcia kręci się z dana szybkością dmuchawa (akurat jestem na czasie z tematem dmuchawy ;P ). Jak gasisz autko to zasilanie dmuchawy przelaczane jest na solar i kręci go z taką prędkością ile prądu wygeneruje solar. U mnie w ostrym słońcu solar wygenerowal 5V najwięcej( da się telefon naladowac) ;) Pewnie prad zalezy tez od spraw osci solara i tego jak mocne jest slonce. Mozna oczywiście wyłączyć ta opcję w MMI. To dobre kiedy auto garazujemy pod domem ale (tak jak ja) kiedy auto stoi pod chmurka to nie polecam :) fajnie się wchodzi jak nie ma tam strasznego ukropu, ale dmuchawa chodzi w efekcie calutki dzień a autem np w ogóle dzisiaj nie jezdzilem ;P

Ciekawostka, na bezpieczniku możesz zmierzyc jaki prąd aktualnie ma dmuchawa podany. Na zapłonie z klimatronika a na zgaszonym acucie z solara :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

W-a-l-d-e-k
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: W-a-l-d-e-k » 04 cze 2016, 12:11

Odświeżę kotleta ;) . Panowie czy orientujecie się czy moduł solardachu ma blokadę komponentów? Czy wystarczy zamontować, podłączyć wszystkie kabelki, zakodować i będzie działało?

[ Dodano: 2016-06-04, 12:11 ]
Widzę, że wszyscy ochoczo odpowiadają <brawo> więc potraktuje moje pytanie jako retoryczne ;) i sam na nie odpowiem, bo już się dowiedziałem w ASO, że nie ma w module solardachu zabezpieczenia podzespołów. Tak mówili w ASO, a dziś jak zamontuję i zakoduje VASem to jeszcze potwierdzę rzetelność wiedzy diagnosty z ASO i dam jeszcze znać

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl