Jestem nowym posiadaczem A8 D3 a za razem świeży na forum. Sporo wątków przeczytałem ale konkretów nie znalazłem niestety... Bardzo Was proszę o pomoc. Oto problemy z którymi do Was przychodzę:
1. Zmieniarka CD.
Włożyłem do niej 3 płyty, nie chciała żarnej czytać. Płyty audio CD. Wyjąłem, zamieniłem miejscami w slotach, jedna zadziałała. Postanowiłem do tego slotu włożyć inną. Wyjąłem jedną, włożyłem drugą i od tej pory w zmieniarce siedzą 3 płyty i żadnej nie mogę wyjąć... Zmieniarka mieli, cyka, pstryka i nic się nie dzieje...
Jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu? Wyjąć, rozebrać wyjąć ręcznie płyty i szukać innej, sprawnej czy może jeszcze coś innego?
2. DVD od nawigacji.
W napędzie nie ma płyty (chyba). Włączając opcję navi pokazuje mi się komunikat aby sprawdzić płytę. Nowej płyty włożyć nie mogę, napęd sam jej nie chce wziąć.
Jakiś pomysł? W środku może być zacięta jakaś płyta czy może napęd jest uszkodzony?
3. Elektryczna szyba prawy przód.
Włącznikiem w prawych drzwiach mogę ją opuszczać i podnosić, za to włącznikiem w drzwiach lewych już nie. Wszystkimi mogę sterować ale prawą szybą nie.
Jakiś pomysł? Uszkodzony włącznik w drzwiach lewych czy może jeszcze coś innego?
4. Regulacja kolumny kierowniczej.
Nie działa... Przyciski klikają ale zero reakcji kolumny. VCDS nie pokazał żadnych błędów.
Jakiś pomysł? Uszkodzony włącznik czy może nie zaprogramowywany sterownik? Jak to sprawdzić i uruchomić?
5. Elektryczna regulacja lusterka lewego.
Przełączyłem włącznik na lusterko lewe, przesunąłem w lewo. Lusterko lekko dygło i się zatrzymało. Nie reaguje na żaden ruch przełącznika. Prawe działa normalnie.
Jakiś pomysł? Włącznik? Lusterko? Sterownik czy może jeszcze coś?
To chyba na razie tyle... Wybaczcie, ale w temacie A8 jestem zupełnie zielony... TO nie stary Passat B4 w którym wszystko dało się naprawić na parkingu...
Bardzo Was proszę o pomoc. Pozdrawiam