Witam, 2 dni temu zablokowało mi prawe tylnie koło. Nie było słychać pracy silniczka z prawej strony, po ściągnięciu koła zobaczyłem że gumka od ochrony kabli była zsunięta. Przez kilka dni padał deszcz i jeździłem w taką pogodę że mógł się zatrzeć silniczek. Kontrolki jakie się zaświeciły ( patrz załącznik) i migający przycisk hamulca postojowego.
Proszę o pomoc w doborze silniczka, znalazłem kilka szrotów w okolicy i mam kilka pytań:
-czy silniczek pasuje od wszystkich modeli D3?,
-czy może być użyty silniczek który znajdował się z lewej strony?,
-czy jest możliwość pokonania trasy 500 km bez jednego silniczka?,
-pod jakimi nazwami może występować na aukcjach ten silniczek?.
Jestem w tej chwili za granicą i nie chce przepłacać bo nowy kosztuje tutaj 350 euro ;/
Z góry dziękuje za pomoc.
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 05 3.0TDI ] usterka silniczka hamulca postojowego
Nie jeździłem z zablokowanym kołem, tylko pisałem że przed awarią padał mocny deszcz i wtedy jeździlem być może to spowodowało zatarcie silniczka. Laweta zabrała audinke do warsztatu, mają mi wymontować silniczek i zabezpieczyc kostke. Podobno można jeździć bez jednego silniczka tylko nie można używać ręcznego wcale. Zjade do Polski i wymienię wszystkie klocki i ten silniczek, tutaj na Słowacji za taką naprawę zawołali 800 euro...Sprawdzę jak odbiorę auto czy plastikowa obudowa czy metalowa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tak wygląda:

Jest pęknięta obudowa plastikowa w jednym miejscu, da się to zregenerować jakoś ?
Po odbiorze auta świeci sie 1 kontrolka stale i 3 migotają. Przez minute od ruszenia piszczy sterownik potem po wyżej 40 km/h przestaje.Jest to irytujące po mieście ale na trasie można się przyzwyczić. Może się uszkodzić sterownik w takim przypadku ?
[ Dodano: 2016-07-26, 22:16 ]

Jest pęknięta obudowa plastikowa w jednym miejscu, da się to zregenerować jakoś ?
Po odbiorze auta świeci sie 1 kontrolka stale i 3 migotają. Przez minute od ruszenia piszczy sterownik potem po wyżej 40 km/h przestaje.Jest to irytujące po mieście ale na trasie można się przyzwyczić. Może się uszkodzić sterownik w takim przypadku ?
[ Dodano: 2016-07-26, 22:16 ]