[A8 D2 4.2] Ciągłe stukanie.
[A8 D2 4.2] Ciągłe stukanie.
Witam
O jakiegoś czasu borykam sie ze stukami w prawym przednim kole. Było wszystko sprawdzane ze 100 razy i nic. Wymieniłem cały zawias bez zmian. Pomóżcie bo włożyłem już 3 tysiaki w części i nadal puka. :-(
Pozdrawiam.
O jakiegoś czasu borykam sie ze stukami w prawym przednim kole. Było wszystko sprawdzane ze 100 razy i nic. Wymieniłem cały zawias bez zmian. Pomóżcie bo włożyłem już 3 tysiaki w części i nadal puka. :-(
Pozdrawiam.
- Doc
- Administrator
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2006
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Imię: Andrzej
Nic nie przychodzi mi do głowy. Generalnie na szarpakach nie widać amorków, łożyska mcpersona. Może wytłukła się guma pod łożyskiem. Jeśli ewidentnie nie widać nic na szarpakach, należałoby rozebrać goleń i manualnie przyjrzeć się. Nie ma innego wyjścia.
Czasami amor ma poprzeczny luz i stuka, ale skoro wymieniałeś i jest to samo, to odpada.
Poza tym luzy na łożysku koła, nie ma poprzecznych, nic nie czuć ?
Czasami amor ma poprzeczny luz i stuka, ale skoro wymieniałeś i jest to samo, to odpada.
Poza tym luzy na łożysku koła, nie ma poprzecznych, nic nie czuć ?
Oto chodzi że nie ma najmniejszych innych objawów ani w zawieszce ani w układzie kierowniczym. Dodatkowo nie dzieje się to non stop , raz kliknie raz nie czasem na drobnej nierówności jak samochód zapracuje góra dół itd. Będę rozbierał i oblukam jeszcze może coś jest nieskręcone jak należy? Jak coś znajdę to się podzielę. Pozdro
-
- Forum Audi A8