Witam mam pytanko gdzie znajduje sie moduł komfortu odpowiedzialny za oświetlenie wnętrza, drzwi itp.
Czy to jest jakos połączone z alarmem.
Auto z 2000r po lifcie
![]() |
![]() |
[S8 D2 00 ] Moduł komfortu gdzie ?
[S8 D2 00 ] Moduł komfortu gdzie ?
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 13:33 przez solox011, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi S8 4,2 V8 tiptronic 360 PS 430 Nm
-
- Super Klubowicz
czyli mam szukać w bagażniku po lewej stronie za tapicerkąszeryfisch pisze:nigdzie. nie ma go. Oswietleniem, zamkami steruje pompka centralnego zamka, a alarm jest bezposrednio pod nią.
a jeszcze jedno czy z tym alarmem fabrycznym idzie się jakos przez vaga polaczyć i czy jest możliwosc jakos go programować.
Mam oprócz tego fabrycznego dołożony jeszcze jeden alarm i wszystko spięte pod oryginalny kluczyk i jest taki problem że jak otwieram auto z pilota i np. otworzę tylne drzwi czy też przednie prawe to po kilkunastu sekundach alarm nadal się uzbraja tak jak bym nie otwierał żadnych drzwi. Tylko reaguje na drzwi kierowcy wtedy normalnie rozłącza alarm. Czujniki krancowe wszystkie ok na fisie wszystko pokazuje lampki swiecą po otwarciu i dlatego myslałem że co z tym modułem komfortu.
vagowac troszkę można w alarmie
chyba masz ten drugi alarm wpięty nie tam gdzie trzeba, nie bardzo pamiętam jak to leci ale może coś naświetlę to koledzy wyprostują, jest coś tak w tym autku, że w jakiejś sytuacji odblokowują się tylko 1 drzwi więc jak u ciebie tak to się zachowuje to by oznaczało, że masz ten problem musisz mieć ten dodatkowy jak by zmostkowany tak by reagował zasilaniem za każdym razem jak by otwierano drzwi kierowcy, albo przestawić to vagiem w sekcji centralnego zamka 35 funkcja 7
chyba masz ten drugi alarm wpięty nie tam gdzie trzeba, nie bardzo pamiętam jak to leci ale może coś naświetlę to koledzy wyprostują, jest coś tak w tym autku, że w jakiejś sytuacji odblokowują się tylko 1 drzwi więc jak u ciebie tak to się zachowuje to by oznaczało, że masz ten problem musisz mieć ten dodatkowy jak by zmostkowany tak by reagował zasilaniem za każdym razem jak by otwierano drzwi kierowcy, albo przestawić to vagiem w sekcji centralnego zamka 35 funkcja 7
raczej podłączenie tego dodatkowego alarmu wygląda na solidną robotę jak by to serwis robił, a jesli chodzi o te ustawienia w centralnym przez vaga to może co więcej opiszesz odnosnie tych funkcji co i jak kodowaćcolln pisze:vagowac troszkę można w alarmie