![]() |
![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB/LPG ] Sonda
- daniel3262
- Forum Audi A8
[D2 96 4.2PB/LPG ] Sonda
Witam,znika mi prąd od grzałki sondy.Po przekręceniu zapłonu pojawia się i znika po sekundzie,jak to sprawdzałem to silnik miał 60st według vaga,czy jest możliwe że jak silnik osiąga pewną temperaturę to odcina prąd od grzałki?
Grzałki są sterowane ze sterownika silnika i są odpalane tylko wtedy kiedy sterownik widzi taką potrzebę. Zazwyczaj chodzą wtedy jak chodzi pompa paliwa ale jak znam zycie to pewnie i czasem sterownik te grzałki gasi nawet jak pompa chodzi. Kiedy i na jakich zasadach sterownik silnika odpala i gasi grzałki musiałbyś zapytać inżynierów boscha 

Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
- daniel3262
- Forum Audi A8
- daniel3262
- Forum Audi A8
Nie no, na pewno powinny obie zastartować równocześnie. Moje doswiadczenie pokazuje, że sondy które się zużywają mają właśnie problem z próbkowaniem. Czyli próbkują coraz rzadziej i coraz trudniej je uruchomić. Na pewno obie powinny wystartować jednocześnie. Różnica powyżej pół minuty między jedną a drugą sondą to za dużo tak jak Maciek napisał.
Pozdrawiam Bugi
- daniel3262
- Forum Audi A8
- daniel3262
- Forum Audi A8
- daniel3262
- Forum Audi A8