[D2 4.2PB] A8 uszczelka pod głowicą
[D2 4.2PB] A8 uszczelka pod głowicą
Witam szanownych klubowiczow mam male pytanko jaka jest cena wymiany uszczelki pod glowica w naszym silniku 4.2 ? prosze podac cene uszczelki robocizny szlifu glowicy i czego tam jeszcze trzeba
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez micek001, łącznie zmieniany 3 razy.
kolego w tysiaku moze sie zamkniesz jesli chodzi o jedna glowice, wszystko zalezy od mniemania mechaniora ile wezmie za robote, jesli dojdzie do tego wymiana paska rozrzadu i wszystkich duperszmitow, jesli dojda uszczelniacze, jesli dojdzie.... to naszykuj na wszelki wypadek 2500 zl PLN a jak wyjdzie mniej to uznasz ze jest dobrze i sie zaoszczedzilo
niewiem ile w tym prawdy ale czytalem ze pasek rozrzadu nalezy zmieniac przy kazdym jego sciagnieciu(ja tak robie), no pozatym pasek to nie znowu taki wielki koszt zeby go zmienic przy okazji zwalania głowicymicek001 pisze:a po co zmieniac pasek rozrzadu przy wymianie uszczelki pod glowica ma to jakis sens ?
audiclubislands.org
bardzo przepraszam,nie handluje,sadzilem ze forum jest tez i po to zeby sobie pomagac...ot chocby w zakresie jak najtanszego zakupu czesci -a poniewaz mam w tej materii wiedze to sie nia dziele zupelnie bezinetresownie.....no moze nie do konca bezinteresownie -licze na rewanz,czyjas pomoc,jakies doradztwo...
ale spoko ,nie ma sprawy :d
ale spoko ,nie ma sprawy :d
No a mi w ASO mówiono że jak pasek nowy to nie ma konieczności wymiany na drugi byle tylko założyć go tak samo jak był wcześniej tzn. obracał się w tym samym kierunku. :mrgreen:pioter pisze:Zgadza się - pasek rozrządu może być zakładany tylko raz .
No i mi tak zrobili. Pasek miał przejechane 5tys. km i założyli go ponownie.
-
- Super Klubowicz
zalecenia zaleceniami ale niema co wariować jeżeli miał przejechane 5tyś. czytaj (nowy :mrgreen: ) to dobrze, że go założyli bo nie zrobili Ci zbędnych kosztów. Ale najważniejsze jest to że jak się coś sypnie to pójdziesz do nich z pretensjami bo ty się nie znasz, a oni miali to zrobić jak się należy.