części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 95 4.2PB/LPG ] Czujnik temp zew

dropsik
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 95 4.2PB/LPG ] Czujnik temp zew

Post autor: dropsik » 28 sie 2016, 23:55

Witam
Mam pytanie. Czy ten czujnik w/w może powodować nie działający klimatronik w audi ?
Na kompie wyskakuje właśnie on i jeszcze sprzęgiełko. Ale po usunięciu błędów zostaje czujnik. W momencie odpalenia auta potem włączenia klimy na AUTO jest reakcja silnika, czyli spadek obrotów, ale nagle klima staje, włącza się ECON i pod kompem znowu wyskakuje błąd sprzegielka.

Mechanik sprawdzał i mówił, że prąd przechodzi po usunięciu błędów przez sprzegielko i klima działa gdy usunie błędy.
Teraz czy ten mały czujniczek może być za to zamieszanie odpowiedzialny?

PS klima działała oczywiście wcześniej.

Stosuj znaki interpunkcyjne na przyszłość.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2016, 05:42 przez dropsik, łącznie zmieniany 2 razy.

ernesto

Post autor: ernesto » 29 sie 2016, 05:52

Może ale nie musi.
W zależności jak jest uszkodzony. Miałem przypadek, że pokazywał mi -36 stopni i klima chodziła prawidłowo.
Po niżej ( nie pamiętam dokładnie jakiej ) temperatury klimatyzacja się nie włączy, lecz czy ten czujnik może mieć wpływ <bezradny> skoro u mnie odpalała bez problemu.
dropsik pisze:Mechanik sprawdzał i mówił, że prąd przechodzi po usunięciu błędów przez sprzegielko i klima działa gdy usunie błędy.
dropsik pisze:W momencie odpalenia auta potem włączenia klimy na AUTO jest reakcja silnika, czyli spadek obrotów, ale nagle klima staje, włącza się ECON i pod kompem znowu wyskakuje błąd sprzegielka.
Ja bym się czepił sprzęgła.

dropsik
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: dropsik » 31 sie 2016, 06:36

ernesto pisze:Może ale nie musi.
W zależności jak jest uszkodzony. Miałem przypadek, że pokazywał mi -36 stopni i klima chodziła prawidłowo.
Po niżej ( nie pamiętam dokładnie jakiej ) temperatury klimatyzacja się nie włączy, lecz czy ten czujnik może mieć wpływ <bezradny> skoro u mnie odpalała bez problemu.
dropsik pisze:Mechanik sprawdzał i mówił, że prąd przechodzi po usunięciu błędów przez sprzegielko i klima działa gdy usunie błędy.
dropsik pisze:W momencie odpalenia auta potem włączenia klimy na AUTO jest reakcja silnika, czyli spadek obrotów, ale nagle klima staje, włącza się ECON i pod kompem znowu wyskakuje błąd sprzegielka.
Ja bym się czepił sprzęgła.
bede modzil wtedy z tym sprzeglem... bo czujnik do mnie przyjedzie jutro pojutrze zmienie i zobacze czy bedzie poprawa no jak nie no to sprzeglo kupie :)

[ Dodano: 2016-08-31, 06:36 ]
dobra to jeden problem rozwiazany... okazalo sie ze czujnik ma wine...

smiech taki ze wymienilem... odpalam auto wszystko cyc i benc... klima znowu sie rozlacza... no i zalamka ze musze kupic nowy kompreso uzywany jakis najlepiej bo taniej to wyjdzie niz to sprzegielko ktore nie jest dostepne...

beka taka ze klima zadzialala mi po caly dniu, a mianowicie dzisiaj nad ranem po 6 jak wyszedlem z pracy... odpalam auto i tak poprostu nacisnalem econ i patrze... nie gasnie... mowie o kur... haha no i oto tak wnioskuje ze po wymianie czujnika klima chodzi :) no chyba ze jeszcze wine mogla miec sama wtyczka od czujnika bo byla zepsuta w sensie takim ze nie trzymala sie w kupie... niby laczylem je ale konektorki meskie czyli te od silnika jakby a nie te od czujnika nie wchodzily w siebie... wiec rozebralem to i zlaczylem bez obudowy z tym klipsem no i dziala :) <chura> <chura> <chura> <chura> <chura> <chura>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl