[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
chyba na torze testowym
mieszkam w małej miejscowości co prawda korków brak ale bywam w miastach i to nawet dość często na lepszych drogach zazwyczaj jestem na lewym pasie
w korkach stoję też bo inaczej się nie da .
I jakoś 20 nie widzę a co o 40 mowa .
Kiedyś mijałem takie srebrne a8 d2 4,2 przy 220 jechał bym za nim ale smród gazu był taki wielki że czułem się jak w komorze gazowej za nim
To takie auto może i pali te 20 litrów .
Moje auto nie potrafi tego nawet na brc był max 20 tylko można powiedzieć .
Mój styl jazdy jest taki aby mi prawka nie zabrali gdzie można to wiadomo .
Kolego masz pewnie sterownik Stag ? lub coś podobnego -to by wiele wyjaśniało
mieszkam w małej miejscowości co prawda korków brak ale bywam w miastach i to nawet dość często na lepszych drogach zazwyczaj jestem na lewym pasie
w korkach stoję też bo inaczej się nie da .
I jakoś 20 nie widzę a co o 40 mowa .
Kiedyś mijałem takie srebrne a8 d2 4,2 przy 220 jechał bym za nim ale smród gazu był taki wielki że czułem się jak w komorze gazowej za nim
To takie auto może i pali te 20 litrów .
Moje auto nie potrafi tego nawet na brc był max 20 tylko można powiedzieć .
Mój styl jazdy jest taki aby mi prawka nie zabrali gdzie można to wiadomo .
Kolego masz pewnie sterownik Stag ? lub coś podobnego -to by wiele wyjaśniało
Mam brc, na jednym parowniku,dodam ze mam manual wuec mozliwosci duzo wieksze - Robertas cos o tym wie. ustawione wszystko tak zeby bylo nawet na gazie zrywne itd, jak bym chcial oszczedzac to bym kupil astre 1,6 a nie S8 4,2.- oczywiscie jadac z zona i z dziecmi spalanie to tak jak pisalem w dolnej granicy, natomiast uzyskanie 40 l na 100 km to tez nie jakies szalenstwo - i nie ma tu mowy o smrodzie gazu. Duzy silnik i predkosc powyzej 280 to swoje musi wziasc
Aj tam Pepi gadasz jak nie wiem. Mi srednia predkosc z jazdy po miescie wychodzi około 25km/h bo stoje bardzo dużo w korkach i nie wyrzucam wtedy na N bo mi sie nie chce. Pali zawsze tyle samo 20-21 litrow powtarzalnie.
Po Warszawie jak jezdzilem to mi wychodzilo mniej nawet o 2-3 litry bo tam jednak dlugie ocinki sie pokonuje z predkosciami po 70-80 na godzine i wyglada wtedy wszystko wyglada inaczej.
Po Warszawie jak jezdzilem to mi wychodzilo mniej nawet o 2-3 litry bo tam jednak dlugie ocinki sie pokonuje z predkosciami po 70-80 na godzine i wyglada wtedy wszystko wyglada inaczej.
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
U mnie średnio wygląda tak:
LPG 17-20l /100km - około 100km miasto i 200km trasa
Rekord to na 60l gazu 420km ale głównie trasa i kilka razy przełączyłem na benze żeby lepiej poszedł (na gazie mam dużo słabszą moc) Na ogół na 60l gazu robiłem 280-300km nie wiem jak bedzie teraz po remoncie głowic i wymianie reduktora itd (jestem w trakcie składania wszystkiego więc mam nadzieję że będzie mniej palił :-))
LPG 17-20l /100km - około 100km miasto i 200km trasa
Rekord to na 60l gazu 420km ale głównie trasa i kilka razy przełączyłem na benze żeby lepiej poszedł (na gazie mam dużo słabszą moc) Na ogół na 60l gazu robiłem 280-300km nie wiem jak bedzie teraz po remoncie głowic i wymianie reduktora itd (jestem w trakcie składania wszystkiego więc mam nadzieję że będzie mniej palił :-))
- daniel3262
- Forum Audi A8