![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Dziwny dźwięk z okolic alternatora
-
- Forum Audi A8
[D2 ALL ] Dziwny dźwięk z okolic alternatora
Jak w temacie załączam film. To nie jest pasek na 100%.
[ Dodano: 2016-09-20, 13:28 ]
Po 5 minutach cisza. Wychodzi na to że na zimnym tylko skrzypi
[ Dodano: 2016-09-20, 13:28 ]
Po 5 minutach cisza. Wychodzi na to że na zimnym tylko skrzypi
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia
-
- Forum Audi A8
swiezak1111, A pasek od alternatora (napędowy) masz dobrze naciągnięty ??
Mi chłop robił alternator i po odbiorze od "fachowca" też popiskiwało zaraz po odpaleniu , okazało się , że właśnie pasek jest za słabo naprężony i na początku się ślizgał .
Mi chłop robił alternator i po odbiorze od "fachowca" też popiskiwało zaraz po odpaleniu , okazało się , że właśnie pasek jest za słabo naprężony i na początku się ślizgał .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Wymieniłem rozrząd, odpaliłem i włosy mi stanęły dęba. Świst jak padjące łożysko na wysokich obrotach. Zgasiłem. Rozkręciłem dekle - wszystko OK, nic się nie dymi nic nie piłuje.
Odpaliłem znów - to samo. Myślę sobie jednak, że nic w silniku nie ma takich obrotów - zostawiłem silnik pracujący. Chodzę i szukam co tak piłuje.
Kiedy kładłem się by osłuchać alternator to świst znikł.
No i wyszło, że to odgłos zasysania powietrza kiedy silnik chodzi na ssaniu i grzeje katalizatory.
Po zakręceniu puszki filtru niepokojące dźwięki zniknęły.
:-)
U mnie to jednak ABZ.
Odpaliłem znów - to samo. Myślę sobie jednak, że nic w silniku nie ma takich obrotów - zostawiłem silnik pracujący. Chodzę i szukam co tak piłuje.
Kiedy kładłem się by osłuchać alternator to świst znikł.
No i wyszło, że to odgłos zasysania powietrza kiedy silnik chodzi na ssaniu i grzeje katalizatory.
Po zakręceniu puszki filtru niepokojące dźwięki zniknęły.
:-)
U mnie to jednak ABZ.
Kot też jest Quattro
Odkurzacz to pompa powietrza wtórnego. Ale jak po dodaniu gazu ustaje to to chyba nie to. U mnie ona się chyba też lekko odzywa ale wyłącza się gdzieś po 30-40 sek. czyli prawidłowo. I jak dodam gazu to nic to nie zmienia.swiezak1111 pisze:Rozrzad i pasek wielorowkowy wymieniany 2tyg temu Razem Z rolkami. Przed wymianą też tak raz czasem poskrzypialo. Co to za odkurzacz pompa? Dzisiaj z rana zbadam sprawę.
[ Dodano: 2016-09-21, 01:12 ]
Dodam że po dodaniu gazu hałas ustaje.