[ALL] Ceramizer
Do wspomy to jeszcze ten ceramizer zrozumiem, ale do silnika to juz raczej średnio w przypadku naszych V8 to się nadaje. Może jakieś plusy przy wałkach i popychaczach to da ale przy aluminiowym bloku to taki ceramizer przeciez nie zadziała. Niby podają, że jest mniej skuteczny na aluminiowych elementach trących ale dla mnie oznacza to po prostu tyle, że nie dziala
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
W tulejach cylindrowych z alusilu pierśceń ślizga się tak jakby po kocich łbach z wtrąceń twardych kryształów krzemu (Si). Ceramizery muszą wchodzić w reakcje z metalem, z jednym wchodzą z innym pewnie nie. Na kryształach krzemu może być z tym trudno.
Poczytałem sobie jakiś czas temu o Militecu i znalazłem całkiem sporo grono przeciwników ale czy to działanie konkurencji czy fakty nie wiadomo.
Poczytałem sobie jakiś czas temu o Militecu i znalazłem całkiem sporo grono przeciwników ale czy to działanie konkurencji czy fakty nie wiadomo.
Kot też jest Quattro
Co by nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj - myślę o wlaniu do baku takiego czegoś http://www.liquimoly.sklep.pl/pl/p/Oczy ... kiwaczy/13
Z tego co poczytałem bak musi być wypełniony w przynajmniej w 70%. Tylko tak się zastanawiam czy jest sens lać ten dodatek skoro u mnie na benzynie chodzi do osiągnięcia 35 stopni a potem jeżdżę na gazie. Nie wiem czy to coś pomoże przy takiej krótkiej pracy wtryskiwaczy benzynowych. Jakie są Wasze opinie?
Z tego co poczytałem bak musi być wypełniony w przynajmniej w 70%. Tylko tak się zastanawiam czy jest sens lać ten dodatek skoro u mnie na benzynie chodzi do osiągnięcia 35 stopni a potem jeżdżę na gazie. Nie wiem czy to coś pomoże przy takiej krótkiej pracy wtryskiwaczy benzynowych. Jakie są Wasze opinie?
Ceramizer do silnika obowiązkowo będzie dodany przy wymianie oleju, tylko tak się zastanawiam właśnie nad tym środkiem do wtryskiwaczy. Nie mam żadnego problemu z odpalaniem i nic też się nie dzieje na benzynie ale myślałem nad wlaniem tego tak zapobiegawczo.emilus143 pisze:Jak pali dobrze i nic się nie dzieje to tak zrób, albo kup ceramizer do silnika za to
Pracuje jakby lżej, a jeśli u kogoś nieco hałasowała pompa, to po pewnym czasie zaczyna pracować ciszej.Jarek1988 pisze:Odgrzeję trochę kotleta. Jak tam sprawuje się układ wspomagania po wlaniu ceramizera? Parę osób pisało w tym temacie, że kupiło ale nie mamy opisane czy przyniosło to jakieś skutki (pozytywne bądź negatywne).
Bądź dobry jak chleb.