![]() |
![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB/LPG ] Uszczelki głowic
- daniel3262
- Forum Audi A8
[D2 96 4.2PB/LPG ] Uszczelki głowic
Witam,czytalem duzo tematow o cieknacych uszczelkach pod glowicami w a8 i przyszedl czas na mnie.Kilka dni temu zobaczylem ze cieknie mi z lewej glowicy z przedniego rogu oraz z prawej glowicy z przedniego rogu oraz tylnego.Moje pytanie jest nastepujace,czy jesli pojezdze samochodem jeszcze 3miesiace czy moze sie cos stac? Miesiecznie robie ok 600-800km.
- daniel3262
- Forum Audi A8
Mozesz spokojnie jezdzic tylko kontroluj poziom oleju. Tak czy siak zeby to nie cieklo to trzeba czapki zwalic.
Głowic ja bym osobiscie nie dokręcał bo jak juz raz ten papier naciagnie oleju na przelot to nic mu nie pomoże
Głowic ja bym osobiscie nie dokręcał bo jak juz raz ten papier naciagnie oleju na przelot to nic mu nie pomoże

Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
- daniel3262
- Forum Audi A8
- daniel3262
- Forum Audi A8
Mnie strasznie denerwuje jak cos cieknie,lub jest zepsute i musze to od razu naprawic,ale teraz mam ciagle wyjazdy(ale nie a8) a od stycznia ide do wojska i nawet nie mam kiedy sie za to zabrac...
po zrobieniu chlodniczki na szczescie u mnie juz a8 nie ma apetytu na plyn chlodniczy hehe.
Apophis, a jak przykleiles ta gabke i gdzie ja kupiles ? plamy na kostce lub w garazu zostawia az kupilem folie czarna i szmatka wycieram :-)

Apophis, a jak przykleiles ta gabke i gdzie ja kupiles ? plamy na kostce lub w garazu zostawia az kupilem folie czarna i szmatka wycieram :-)
Kolego gabka to z jakiegos fotela pochodziła no miała pare cm grubości i nieco większa jak kaseton. Wsadzilem ja po prostu miedzy oslone a silnik tylko z dala od ruchomych elenentów jak i wydechu i pieknie chłoneła wycieki. Po 3 miesiącach trza ja było wymienić bo nasiąkła
Miska olejowa ją dociskała to osłony i nic sie nie działo zlego.

Miska olejowa ją dociskała to osłony i nic sie nie działo zlego.
- daniel3262
- Forum Audi A8
- daniel3262
- Forum Audi A8