[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?
Terkotka przy odpalaniu
michalwruszak pisze:Potwierdzam - w silniku BFM występuje popychacze o podanym numerze części - sam przecież Ci sprawdzałem leon0376
Wpisując w ETKE dla BFM słowo popychacz faktycznie nic nie znajdzie - bo nazywa się to troche inaczej
Wiem Michal.Ani przez chwile nie watpilem w to co mi podales ale jak gosc mi powiedzial ze tej czesci nie ma w moim silniku to zbielalem i poprostu chcialem pokazac mu na papierze ze nie ma racji.Powiedzial jeszcze ze w miejsce tych "popychaczy" jest jakies osiem innych klamotow i to trzeba wymienic.Jeden klamot mial kosztowac 147€ razy osiem wychodzi niezla sumka.Z nerwow zapomnialem jak to sie nazywa (po ichniemu)ale jak pojde do nich z "obrazkiem"to zapytam o czym do mnie radzil
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
-
- Super Klubowicz
Pewnie miał na myśli dzwigienki zaworowe
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
-
- Super Klubowicz
a więc tak :
Po przeczytaniu wątku zacząłem nasłuchiwać nastawników, po dłuższym tzn. nocnym postoju coś tam słychać przez 0.5 sek. Dodam , że raz się pojawia ten dźwiek a innym razem już nie.
Zacząłem się martwić , znajomy podłączył kompa i zaczeliśmy jeździć. Rozrząd ustawiony na 0 ,
Podczas jazdy oba nastawniki równiutko wstają i maja maxymalne odchylenie 21-22.
Nie mam logów dynamicznych .
Olać to i się nie przejmować?
Po przeczytaniu wątku zacząłem nasłuchiwać nastawników, po dłuższym tzn. nocnym postoju coś tam słychać przez 0.5 sek. Dodam , że raz się pojawia ten dźwiek a innym razem już nie.
Zacząłem się martwić , znajomy podłączył kompa i zaczeliśmy jeździć. Rozrząd ustawiony na 0 ,
Podczas jazdy oba nastawniki równiutko wstają i maja maxymalne odchylenie 21-22.
Nie mam logów dynamicznych .
Olać to i się nie przejmować?
@Apophis
@zegar
Znajomy radził aby lać valvoline 5w50 ale nie róbmy off topa
To się bardzo uspokoiłem tymi nastawnikami Bo mam auto które ma na prawdę niski przebieg i chyba wszystko to potwierdza jak na razie
w ogóle jaką rolę pełnią te nastawniki? w 4.2 32v tego nie ma i jest spokój, w 40v musieli to wsadzić
@zegar
Znajomy radził aby lać valvoline 5w50 ale nie róbmy off topa
To się bardzo uspokoiłem tymi nastawnikami Bo mam auto które ma na prawdę niski przebieg i chyba wszystko to potwierdza jak na razie
w ogóle jaką rolę pełnią te nastawniki? w 4.2 32v tego nie ma i jest spokój, w 40v musieli to wsadzić