[D2 FL ALL ] Wymiana zwykłych tapczanów na Recaro
[D2 FL ALL ] Wymiana zwykłych tapczanów na Recaro
Witam!
Posiadam Aui A8 D2 99r Lift. Posiada elektryczne, grzane siedzenia oraz pamięci. Mam zatem pytanie czy jak bym zakupił Recaro do mojej A8 to byłby jakiś problem, żeby to zamontować czy pasowało by na strzała?
Pozdrawiam
Posiadam Aui A8 D2 99r Lift. Posiada elektryczne, grzane siedzenia oraz pamięci. Mam zatem pytanie czy jak bym zakupił Recaro do mojej A8 to byłby jakiś problem, żeby to zamontować czy pasowało by na strzała?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 22:19 przez Xado, łącznie zmieniany 1 raz.
musisz looknac co masz , najlepiej wykrecic siedzisko kanapy tylnej looknac na wtyczki i porownac z nowymi ja kupilem kanape tylna niby to samo ale okazalo sie ze mam 2 wtyczki wiecej niz w nowej kanapie ... tym samym wywalalo mi bledy airbaga poniewaz nowa kanapa nie miala mat obecnosci pasazera pozostaje mi w takim wypadku przerzucic sama tapicere a reszte wziasc na czesci wiec lepiej podjechac badz dobrze wiedziec co sie ma
bądź sobą, wariatów też lubią
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Ja fotel ma te same opcje co Ty to wszystko z elektryki pasuje - niezależnie czy zmieniasz standardy na sportowe, czy komfortowe. Więc jeśli chcesz sportowe to szukaj z pamięcią, grzaniem i airbagami jak posiadasz. Jak masz drugą pamięć z przodu tzn pasażera co rzadko się zdarzało to najszybciej znajdziesz z anglika.
Trzeba również pamiętać, że lift, a prelift nieco się różniły jeśli chodzi o elektrykę, odcienie plastyków i skóry. Ale wszystko do ogarnięcia.
Trzeba również pamiętać, że lift, a prelift nieco się różniły jeśli chodzi o elektrykę, odcienie plastyków i skóry. Ale wszystko do ogarnięcia.
Black Cars Matters
to jest właśnie ciekawe, porównam tu a8 do a6, teoretycznie d2 wychodziły w większym wypasie niż c5, ja jeszcze nigdy nie spotkałem się z pamięcią pasażera na żywo w d2, natomiast oglądałem kilka egzemplarzy a6 c5 które posiadały pamięć pasażera i we wszystkich działały, więc nie że dołożony sam panel (a jedna c5 allroad znajomego ma nawet te przyciski od pilota bramy w podsufitce, co dopiero w d3 chyba było w opcji?)dice111 pisze:Jak masz drugą pamięć z przodu tzn pasażera co rzadko się zdarzało
Witam , dołączę się do dyskusji , wymieniłem właśnie u siebie fotele i kanapę na kubełki z S8 D2 2001 rok , u mnie jest taki problem z fotelem , że regulacja elektryczna oparcia działa , ale nie do końca .
Tak jak by lewa strona stała w miejscu , a prawa działała normalnie czy dojdę do silniczków oparcia od tyłu czy muszę fotel wyciągać ??
Obstawiam, że w po lifcie są 2 silniczki które odpowiadają za regulacje oparcia ?.
Tak jak by lewa strona stała w miejscu , a prawa działała normalnie czy dojdę do silniczków oparcia od tyłu czy muszę fotel wyciągać ??
Obstawiam, że w po lifcie są 2 silniczki które odpowiadają za regulacje oparcia ?.
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Maćku wiem że jedno zasilanie idzie do fotela , ale chodzi mi o oparcie , jak rozkładam oparcie to lewa strona stoi, a prawa się rozkłada/składa
Tam są 2 silniczki lewy/prawy czy 1 ?? Fotel z S8 2001 rok .
Tam są 2 silniczki lewy/prawy czy 1 ?? Fotel z S8 2001 rok .
Ps:
Ps:
Raczej powinien być jeden, który napędza ośkę od oparcia. Ośka powinna być zakończona zębatkami.mdamian pisze:jak rozkładam oparcie to lewa strona stoi, a prawa się rozkłada/składa
Tam są 2 silniczki lewy/prawy czy 1
Jeśli się ułamie to właśnie takie są przyczyny, że jedna strona chodzi a druga stoi w miejscu.
Tak się zazwyczaj dzieje, kiedy ktoś maksymalnie położy oparcie i leżąc próbuje podnieść oparcie.
Musisz rozebrać i zobaczyć czy tak jest faktycznie. Ogólnie oś można pospawać ale fotel jest do rozebrania by się nie okazało, że opacie pracuje krzywo.
Czyli tak czy inaczej Erneście muszę fotel wywalić ???
Ps:
Ps:
Dzięki
Ps:
Ps: