Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 ALL ] Problem z szyberdachem

PITER82
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D3 ALL ] Problem z szyberdachem

Post autor: PITER82 » 02 paź 2016, 18:59

Witam jestem po przeszczepie szyberdachu z szklanego na solar i teraz problem jest taki ze mialem w solar inna przeslone niz podsufitke a ze zmienialem podsufitke to wiadomo musi byc pod kolor wszytko i zmienilem ta przeslone i teraz mam tak ze szyberdach nie chce byc z dachem rowno mam szpare tzn nie dochodzi rowno z dachem przednia czesc jest idealna ale tylnia jest jakby pare milimetrow nizsza moze mi ktos cos doradzic bo znowu czeka mnie rozbieranie auta zeby to poprostu naprawic poprawic .

Audik_Agi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Audik_Agi » 03 paź 2016, 23:03

W sumie dodatkowe pytanko: ten solar zainstalowałeś i "połączyłeś" z wentylacją tzn aby wnetrze wentylowala jak auto stoi?

Nie wiesz przypadkiem czy w D3 możliwe jest modyfikacja aby ten solar zamiast wentylowac wnetrze np podladowywal akumulator? Mysle ze to byoby bardzei jpraktyczne.
Dieki.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 03 paź 2016, 23:08

Ten solar nie wygeneruje 12V nie podładujesz nim aku. W ostrym słońcu jak mierzyłem A8 z 2007 roku w bardzo fajnym stanie to wyszło 11V z groszami.

Dmuchawa V2 jest sterowana przez panel klimatronika od 0 do 12 (taka jest skala), w rzeczywistości ta skala odpowiada napięciu. I tak samo działa solar, im mocniejsze słońce tym większe napięcie ale nie przekracza 12V.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Audik_Agi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Audik_Agi » 05 paź 2016, 20:25

drago_o pisze:Ten solar nie wygeneruje 12V nie podładujesz nim aku. W ostrym słońcu jak mierzyłem A8 z 2007 roku w bardzo fajnym stanie to wyszło 11V z groszami.

Dmuchawa V2 jest sterowana przez panel klimatronika od 0 do 12 (taka jest skala), w rzeczywistości ta skala odpowiada napięciu. I tak samo działa solar, im mocniejsze słońce tym większe napięcie ale nie przekracza 12V.
A mierzyles moze wydajnosc pradowa? Tj jaki prad MIN/MAX do takiej dmuchawy solar dostarcza? Niskie napiecie to nie problem bo jak np pociagniesz 1.0A to przetwornice np na 14V i podladowywac mozna aku. ja czesto w lecie po miescie jezdze i z klima to bilans energetyczny jest ujemny i aku sie laduje sie za dobrze.

Gość

Post autor: Gość » 05 paź 2016, 20:26

Nie podładuje i to sprawdzone więc szkoda zabawy. Musiała bys miec 3-4 sztuki to by cos sie działo.

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Problem z szyberdachem

Post autor: jordan233 » 05 paź 2016, 20:33

PITER82 pisze:Witam jestem po przeszczepie szyberdachu z szklanego na solar i teraz problem jest taki ze mialem w solar inna przeslone niz podsufitke a ze zmienialem podsufitke to wiadomo musi byc pod kolor wszytko i zmienilem ta przeslone i teraz mam tak ze szyberdach nie chce byc z dachem rowno mam szpare tzn nie dochodzi rowno z dachem przednia czesc jest idealna ale tylnia jest jakby pare milimetrow nizsza moze mi ktos cos doradzic bo znowu czeka mnie rozbieranie auta zeby to poprostu naprawic poprawic .
Mi niedawno wymieniali solar i gościu mówił że mieli sporo zabawy aby było zgrane idealnie z dachem,obawiam się że bez kolejnego demontażu się nie obejdzie.
Co do Solara i jego mocy to dziwne że zrobili tylko do dmuchawy, ale kable z solara wychodzą dość grube, jakby miały być pod 220V hehe

Audik_Agi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Re: Problem z szyberdachem

Post autor: Audik_Agi » 05 paź 2016, 21:01

jordan233 pisze:
PITER82 pisze:Witam jestem po przeszczepie szyberdachu z szklanego na solar i teraz problem jest taki ze mialem w solar inna przeslone niz podsufitke a ze zmienialem podsufitke to wiadomo musi byc pod kolor wszytko i zmienilem ta przeslone i teraz mam tak ze szyberdach nie chce byc z dachem rowno mam szpare tzn nie dochodzi rowno z dachem przednia czesc jest idealna ale tylnia jest jakby pare milimetrow nizsza moze mi ktos cos doradzic bo znowu czeka mnie rozbieranie auta zeby to poprostu naprawic poprawic .
Mi niedawno wymieniali solar i gościu mówił że mieli sporo zabawy aby było zgrane idealnie z dachem,obawiam się że bez kolejnego demontażu się nie obejdzie.
Co do Solara i jego mocy to dziwne że zrobili tylko do dmuchawy, ale kable z solara wychodzą dość grube, jakby miały być pod 220V hehe
Pewnie sa grube poniewaz to do dachu idzie (woda i zabezpieczenie przed ew zwarciem) Ale tak czy siak: ja zawodowo mialam do czynienia z solarami podobnej wielkosci i 2A z takiej powierzchni byly osiagalne bez problemow. Majac juz 1A @ 12V to jest 12W i to mozna niezle akumulator ladowac (oczywiscie podbijajac troche napiecie). No nic dziekuje.

Gość

Post autor: Gość » 05 paź 2016, 22:33

Jak widzisz cały solar nie jest pełen ogniw tylko jest ich tam niewiele :)

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 06 paź 2016, 05:54

Nie sprawdzalem wydajnosci pradowej niestety. Jakos nie przyszlo mi to do glowy :P
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl