Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 04 4.2MPI ] Podgrzewanie przedniej szyby

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 21 kwie 2016, 23:10

Damias pisze:Mkbewe tasma od grzania szyby jest po jednej stronie ( pasażera).
taką mam, tak że szybę na pewno mam grzaną, zakodowałem też klimatronik na grzanie szyby ale wywal błąd przerwy w obwodzie ze strownikiem, muszę sprawdzić czy go w ogóle tam pod akumulatorem mam :P

Damias
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Damias » 22 kwie 2016, 09:03

Za szybę z montażem zapłaciłem niecałe 2k zł. Szyba nowa kupiona bezpośrednio w Guardianie. Niestety z kupnem szyb do D3 poza ASO jest cholerny problem (chyba że nie grzaną) i nawet w Guardianie nie mają wyboru więc po analizie wszystkich za i przeciw zakupiłem tą która była jako jedyna dostępna.
Generalnie potrzebowałem szybę podgrzewaną, pod czujnik deszczu/zmierzchu. W Guardianie jedyną sztukę jaką mieli to do polifta podgrzewaną, solaryczną, akustyczną, z miejscem na czujnik deszczu/zmierzchu i dodatkowo z miejscem na kamerę do system lane assist. Mój czujnik deszczu/zmierzchu pasował bez problemu i tylko muszę wymienić osłonę tego całego ustrojstwa na taką większą która maskuje wszystkie czujniki (już zamówiona). Systemu lane assist raczej nie będę montował ale w miejsce tej kamery fajnie może się zmieścić rejestrator jazdy i nie było by go wcale widać :] No ale to później. Teraz jest nowa piękna szybka i nowe pióra wycieraczek i jest zaj...ście <chura>

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 02 lip 2016, 14:17

czy jest mi ktoś w stanie napisać jak idzie wiązka od podgrzewania przedniej szyby ?? chodzi mi o to że
wychodzi z szyby taśma, idzie potem do kabiny i do czego jest podłączona ???

i tak samo jak wygląda sprawa wiązki modułu podgrzewanej szyby który jest pod akumulatorem w bagażniku ! ???
mam rzednią grzan, jdą kable gdzieś do kabiny, ale nie mam modułu od grzania, a chciałbym kupić i podłączyć bo szkoda żeby się marnowała :)

aro51
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: aro51 » 03 lip 2016, 10:06

Nikt raczej gotowej receptury Ci nie poda, trzeba by zaprowadzić do kogoś kto ogarnie schematy z elsa i będziesz miał grzanie

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 03 lip 2016, 11:52

no a jakby ktoś podrzucił właśnie takie schematy z elsa to sam bym zobaczył gdzie to ma byc podłączone bo może wystarczy tyko wpiąć wtyczkę w odpowiednie miejsce tak jak w przypadku dołożenia czujnik zmierzchu :)

Awatar użytkownika
magicshow
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: magicshow » 10 paź 2016, 18:46

przyszła pora na mnie otwarty obwód dopadł mnie ten sam błąd tylko ze mam mały odprysk na szybie i teraz pytanie czy zostaje tylko wymiana szyby czy mogę ją jakoś zakleić uzupełnić możne klejem termo przewodzącym? <bezradny>

01593 - Heated Windshield (Z2)
011 - Open Circuit

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl