Witam wszystkich
Mam takie pytanie,czy ktoś może się orientuje, czy amory z a6c5 podeszły by do a8??
Chciał bym zastosować u siebie pneumatykę ale zależy mi na sprawdzonych rozwiązaniach, czyli na ori podzespołach jeśli chodzi o przód.
Z ori niczego nie zdzialasz... nawet mysle nie warto... pytanie po co Ci pneumatyka... Bo wymaga to sprecyzowania, chcesz miec to dla obnizenia auta???
Z tyłu zwykła poduszka jak do air ride. Więc nie da się zawieszenia z Allroada przerzucić??
[ Dodano: 2016-10-16, 16:54 ]
Myślałem o zawieszeniu regulowanym, coś jak air ride, tylko miałe nadzieję że wszystko podejdzie z c5, bo tam same wachacze są takie same(oprócz jednego) stąd pomysł z amorami z c5 allroad
To jak tyl na Air, to z przodem nie ma co kombinowac, tylko robic okucia i zakladac na gwintowane lagi Zima zbliza sie duzymi krokami, wiec cos mysle naprodukowac tych okuc ...
gwintu nie chcę, ori zawieszenie jest dość twarde a miałem nadzieje że wstawienie zawiasu z c5 go nie obniży i regulacja by była... Szkoda że nikt nie próbował
Tyle ze jest mozliwosc ze na ori zawieszeniu bedzie bujac autem... Ja mam powietrze i lagi z gwintu... Na oko jest cos po srodku miedzy gwintem a ori zawiasem Mozna sprobowac zrobic okucia do ori lag... ale nie wiem ile to da rade zejsc dol... bo tez o tym myslalem
krajan, trudnosc polega jedynie na uszczelnieniu tego miedzy poducha a sama laga... Najlepiej zrobic to na gwincie bo potem jest regulacja... Ale dobra... cos wymysle zeby mozna bylo to montowac bez gwintowanej lagi... Cala zima jest do prob