![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Sprawdzanie podcisnień
[D2 ALL ] Sprawdzanie podcisnień
Czy jest ustalone, np. w ELSIE jaka powinna występować wartość podciśnienia na wolnych obrotach oraz przy przekroczeniu konkretnej wartości obrotów? Chodzi mi o cały układ. Ostatnio oglądałem program o mercedesie 190 i jak gość sprawdzał wąż podciśnienia wchodzący w ASB, to wpinał mnometr i wyskakiwała mu wartość. Czy u nas też jest ona określona w całym układzie?
I`m the LPG master
To jest z tego filmu: http://player.pl/programy-online/samoch ... ?atpl#play
Czas 9:45
Trzeba oglądnąć niestety reklamy.
A jesteś pewny że Twój samochód działa idealnie? Bo można by utrzorzyć jakiś wzorzec dla innych. Temat podciśnien jest bardzo popluarny w naszych wozach i sporo ludzi ma z nim problemy.
Czas 9:45
Trzeba oglądnąć niestety reklamy.
A jesteś pewny że Twój samochód działa idealnie? Bo można by utrzorzyć jakiś wzorzec dla innych. Temat podciśnien jest bardzo popluarny w naszych wozach i sporo ludzi ma z nim problemy.
I`m the LPG master
Jestem pewien, że mój silnik NIE działa idealnie - delikatne poszarpywanie/drgania na wolnych obrotach jak u wielu osób tu na forum, ale na wiosnę sprawdzałem szczelność dolotu i podciśnień i tu wszystko było szczelne.
Fajnie by było jakby więcej osób podało swoje wartości podciśnień. Można by wtedy wyciągnąć wnioski, co jest normą a co nie
Fajnie by było jakby więcej osób podało swoje wartości podciśnień. Można by wtedy wyciągnąć wnioski, co jest normą a co nie

Four rings to rule them all
Ile ??? 4 bary? w podciśnieniu???
Toż prożnia calkowita to 1 Bar .
Podcisnienie na silniku zawiera sie w okolicach 0.5 do 0.7 na zamknietej przepustnicy przy wolnych Ponad 0.7 na hamowaniu silnikiem Do cisnienia atmosferycznego a faktycznie - 0.1 na WOT .
Oczywiscie tyczy sie to silnikow N/A z wykluczeniem gałęzi stlopodcisnieniowych takich jak np Vanos
Toż prożnia calkowita to 1 Bar .
Podcisnienie na silniku zawiera sie w okolicach 0.5 do 0.7 na zamknietej przepustnicy przy wolnych Ponad 0.7 na hamowaniu silnikiem Do cisnienia atmosferycznego a faktycznie - 0.1 na WOT .
Oczywiscie tyczy sie to silnikow N/A z wykluczeniem gałęzi stlopodcisnieniowych takich jak np Vanos
Ostatnio zmieniony 18 paź 2016, 20:50 przez SenatorS8, łącznie zmieniany 1 raz.