[D2 FL ALL ] Pranie tapicerki
Ja to uzywałem, ale do T4 tam sa elementy z plastiku plus podsufitka jest sztywna. Cos czysci ale wiesz jakiegos porywajacego szału to nie ma.sux256 pisze:[url=http://images84.fotosik.pl/121/3b5661da018fdfc8m.jpg]Obrazek[/URL]
Dzisiaj nabyłem w Norwegii ten preparat. Niestety nie było jeszcze czasu przetestować.
Po za tym uwazaj w naszych autkach - bo tego produktu troszke trzeba napsikac - a u nas podsufitka moze sie poodklejac, podobnie jak boczki drzwi (moga sie pofałdowac). Najpierw sprobuj w niewidocznym miejscu.
Czasami to mozna wiecej szkod sobie narobic.
kmicic-lt,
Preparat przetestuje w Sharanie. Boję się experymentować na A8
Na butelce jest rozpiska proporcji. Do wnętrz jest napisane 1:20. Na filmiku z IDEAL VASK koleś rozrabiał to 1:1 z wodą. Porobie różne stężenia i zobaczę efekty. kmicic-lt w jakich proporcjach rozrabiałeś do plastików w T4?
Powiem tyle, że preparat według mnie w zapachu bardzo przypomina Dimer. Może i skład podobny <niewiem>
Preparat przetestuje w Sharanie. Boję się experymentować na A8
Na butelce jest rozpiska proporcji. Do wnętrz jest napisane 1:20. Na filmiku z IDEAL VASK koleś rozrabiał to 1:1 z wodą. Porobie różne stężenia i zobaczę efekty. kmicic-lt w jakich proporcjach rozrabiałeś do plastików w T4?
Powiem tyle, że preparat według mnie w zapachu bardzo przypomina Dimer. Może i skład podobny <niewiem>
Miałem rozne proporcje 1:1, 1:50 i raz uzylem samego produktu. Wiesz tłuszcz , stary brud na plastikach dym papierosowy schodzi w miare ok, troche gorzej jest z jakimis smarami olejo-podobnymi. Przy tych proporcjach to duzych roznic nie zauwazylem.
W polsce tez sa napewno podobne produkty do tego, musze tylko je znalezc
Zrobilem tylko jedna fotke jak auto czyscilem:
Cos tam dziala ten produkt - tylko nie powala mnie na kolana Ciekaw jestem jak u Ciebie sie on spisze, daj znac.
Plus jest tego, że faktycznie popsikasz poczekasz te 2 minuty i nie musisz sily uzywac do czyszczenia.
W polsce tez sa napewno podobne produkty do tego, musze tylko je znalezc
Zrobilem tylko jedna fotke jak auto czyscilem:
Cos tam dziala ten produkt - tylko nie powala mnie na kolana Ciekaw jestem jak u Ciebie sie on spisze, daj znac.
Plus jest tego, że faktycznie popsikasz poczekasz te 2 minuty i nie musisz sily uzywac do czyszczenia.
Dziś znajomy sprzątał swojego Rovera 200 u mnie w garażu. Miał strasznie brudne zasłony przeciwsłoneczne [nie wiem jak to się fachowo nazywa ]. Popryskałem ideal vaskiem w proporcjach 1:1, za 10 sekund przetarłem i po brudzie nie było śladu. Efekt tak jak u Monka na Youtube. Niestety zapomniałem zrobić fotorelację. W Audi wnętrze mam zadbane, niepalone więc do czyszczenia jednak będę używał APC w proporcjach 1:10. Na lekkie zanieczyszczenia spokojnie wystarcza.
Gdy dorwę jakiś naprawdę zdewastowany, zapuszczony samochód to zrobię fotorelację
Gdy dorwę jakiś naprawdę zdewastowany, zapuszczony samochód to zrobię fotorelację
Ja to chyba już nie zlicze ile podsufitek wyprałem, i z tego co pamiętam to raz tylko zaczęła odchodzić, tak zawsze jest ok
Fajnie dojdzie nawet zwykłym Wezyrem do prania dywanów za 8 zł. Do gorącej wody wlewamy troszkę wezyru, mieszamy i gąbka robimy pijane, nanosimy ta pijane gąbka na podsufitke i zaraz wycieramy pielucha tetrowa i po robocie
Wersja bardziej uderzająca po kieszeni to różowy płyn do prania tapicerki z CarValet + proszek do prania Karchera i wszystko ładnie puszcza.
Wiadomo że jak już widać że podsufitka zmęczona i puszcza to lepiej nie ruszać. Problem jest też z autami z Włoch bo tam przeważnie od temp te podsufitki ledwo się trzymają i nie ma co ruszać. Ja robię tak jak napisałem od lat i zawsze jest ok, nawet już daszkow i rączek nie ściągam.
Fajnie dojdzie nawet zwykłym Wezyrem do prania dywanów za 8 zł. Do gorącej wody wlewamy troszkę wezyru, mieszamy i gąbka robimy pijane, nanosimy ta pijane gąbka na podsufitke i zaraz wycieramy pielucha tetrowa i po robocie
Wersja bardziej uderzająca po kieszeni to różowy płyn do prania tapicerki z CarValet + proszek do prania Karchera i wszystko ładnie puszcza.
Wiadomo że jak już widać że podsufitka zmęczona i puszcza to lepiej nie ruszać. Problem jest też z autami z Włoch bo tam przeważnie od temp te podsufitki ledwo się trzymają i nie ma co ruszać. Ja robię tak jak napisałem od lat i zawsze jest ok, nawet już daszkow i rączek nie ściągam.
Pranie tapicerki samochodowej, to jest jedna z tych czynności których sam nie wykonuję, tylko zlecam je komuś kto dysponuje odpowiednim sprzętem i know-how.
Koszt nie jest ekstremalnie wysoki, za to komfort jazdy w aucie, w którym została wyprana tapicerka samochodowa jest nie do przecenienia.
Usługę wyprania tapicerki można wykonać zarówno w zakładzie jak i z dojazdem do domu. W zasadzie w każdym większych mieście jest co najmniej kilka, kilkanaście osób które zajmuje się tego typu usługami.
Na proponuję sprawdzić.
Koszt nie jest ekstremalnie wysoki, za to komfort jazdy w aucie, w którym została wyprana tapicerka samochodowa jest nie do przecenienia.
Usługę wyprania tapicerki można wykonać zarówno w zakładzie jak i z dojazdem do domu. W zasadzie w każdym większych mieście jest co najmniej kilka, kilkanaście osób które zajmuje się tego typu usługami.
Na proponuję sprawdzić.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2020, 13:24 przez jazzm, łącznie zmieniany 1 raz.