części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[S8 D2 preFL] Podłączenie modułu DRL z funkcją Leaving Home

lesdud
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[S8 D2 preFL] Podłączenie modułu DRL z funkcją Leaving Home

Post autor: lesdud » 31 paź 2016, 20:39

Kupiłem na alledrogo taki moduł : http://allegro.pl/modul-swiatel-dzienny ... 19991.html

Jak to wszystko ładnie upchnąć i gdzie najlepiej się wpiąć z poszczególnymi przewodami?
Do podłączenia jest 7 przewodów:
-stały plus czerwony,
-masa czarny,
-plus po stacyjce pomarańczowy,
-centralny zamek żółty,
-zielony światła pozycyjne,
-dwa fioletowe do lamp drogowych lub halogenów- ja podłącze chyba do halogenów
Wszystkie przewody mają około metra długości tylko jeden z fioletowych ma 2 metry.

Chciałbym aby upiąć to wewnątrz a nie pod maską i myślę, że w skrzynce przekaźników najlepiej.
3 przewody można by wpiąć w skrzynkę przekaźników i kolejne 3 do skrzynki bezpieczników i jeden do zamka. Tylko gdzie wpiąć się do centralnego zamka? no i czy nie idzie inaczej wpiąć się z przewodami świateł mgielnych i pozycji, żeby nie ciągnąć przewodów ze skrzynki przekaźników do skrzynki bezpieczników bo to 2 metry niepotrzebnych kabli?

Gość

Post autor: Gość » 31 paź 2016, 20:57

po stronie pasażera masz bezpieczniki i przekaźniki tam znajdziesz wszystko i masz miejsce na moduł za bezpiecnzikami

lesdud
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lesdud » 31 paź 2016, 21:01

Apophis pisze:po stronie pasażera masz bezpieczniki i przekaźniki tam znajdziesz wszystko i masz miejsce na moduł za bezpiecnzikami
A wiesz może gdzie wpiąć się pod sterowanie centralnego zamka? W starych wersjach na podczerwień podobno się nie da ale ja mam już wersję z pilotem radiowym

Gość

Post autor: Gość » 31 paź 2016, 21:02

ja mam stara wersje i sie wpinałem w wiazke przy sprzegle w słupku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl