[D2 preFL ALL ] Oklejać czy malować ?
[D2 preFL ALL ] Oklejać czy malować ?
Oklejać folią ? Czy malować całą budę ? Oto jest pytanie.
Jeśli malować to gdzie zobaczyć dzieła tego artysty i to samo z oklejaniem.
Jeśli malować to gdzie zobaczyć dzieła tego artysty i to samo z oklejaniem.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2016, 17:14 przez Kosmy, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko zalezy w jakim stanie masz lakier... Jak masz wrzodziki, odpryski lub jakies wieksze skazy na lakierze to nie baw sie w folie, bo na niej kazdy defekt bedzie widoczny...
Ale jesli lakier jest ok, a Ty masz tylko chec na zmiane koloru to mozesz okleic, koszty porownywalne z lakierowaniem a jest mozliwosc do stanu oryginalnego
PlastiDipa Ci odradzam bo ciezko to utrzymac w nalezytej czystosci... no jak to guma, lapie wszystko
Ale jesli lakier jest ok, a Ty masz tylko chec na zmiane koloru to mozesz okleic, koszty porownywalne z lakierowaniem a jest mozliwosc do stanu oryginalnego
PlastiDipa Ci odradzam bo ciezko to utrzymac w nalezytej czystosci... no jak to guma, lapie wszystko
Kosmy, mi moją lakierowali i zapłaciłem 5K zł za całość .
Tydzień temu odebrałem .
Co do oklejania to nie może być ani 1 ryski , bo na folii będzie to widać .
A dobry lakiernik położy lakier i będzie jak fabryka
Tydzień temu odebrałem .
Co do oklejania to nie może być ani 1 ryski , bo na folii będzie to widać .
A dobry lakiernik położy lakier i będzie jak fabryka
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Dosłownie też wolę nowy lakier najlepsze wyjście
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj"
-
- Forum Audi A8
Z tego co się orientowałem to firma kladąca folie nie da Ci gwarancji że przy jej zdejmowaniu nie zejdzie Ci lakier. Ostatnio była u mnie E46 po zdjęciu foli i na większości elementów lakier miejscami odszedł z folią.
Jeżeli kolor zostaje ten sam to cena za dobre polakierowanie i gwarancje na wykonaną usługe zacznie sie od ok. 6tys. Oklejenie A8 w znanej warszawskiej firmie ok.10tys. Tak mi powiedzieli.
Jeżeli kolor zostaje ten sam to cena za dobre polakierowanie i gwarancje na wykonaną usługe zacznie sie od ok. 6tys. Oklejenie A8 w znanej warszawskiej firmie ok.10tys. Tak mi powiedzieli.
-
- Forum Audi A8