Zrobiłem głupotę.. popierdykało mi się i kliknąłem nie tam gdzie trzeba czyli w zielonym menu. Mam teraz komunikat Bootloadera i MMi się zapętla.
wcześniej miałem takie menu:
Może ktoś pomóc jak to ogarnąć, włożyłem płytkę z softem 5150 do zmieniarki (której jeszcze nie zdążyłem przetestować bo nie dawno kupiłem auto w którym zmieniarka była niesprawna, wiec kupiłem drugą i nie wiem czy powinno mi to ruszyć z softem 5150 czy trzeba gdzie indziej szukać przyczyny/rozwiązania ?
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
Chyba od razu nie można na 5150 pojechać. Swoją drogą ładny zabytek tam był (2120) Nie wiem czy nie będziesz musiał do postawienia MMI od nowa jakiegoś wczesnego softu najpierw wgrać.
Miałem kiedyś to samo ten sam błąd zrobiłem nie dało się wyświetlacza schować nie usypiał , rozładował Mi aku wpakowałem mu zestaw 3 płytowy i spokój zacząłem od 5150
nie aż tak stary ten soft , ja miałem 0700 i przechodziłem na wyższy sfot zaczynając od niższych wersji,ale ty masz 2120 więc według mnie 5150 powinno być ok,ale jak masz niższe softy to możesz użyć 3460 >>4220 >> 5150
sterowniki ? co konkretnie masz na myśli ? zmieniarkę ?
PS. Nagrywałem na różnych płytach i na różnych nagrywarkach począwszy od softu 1110 i d**a
Na tej samej nagrywarce mapy nagrywałem to śmiga bez problemu
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
Filozofi tam niema , wkładasz obojetnie jaka plyte z softem czy nagrywana czy orginalna i musi ruszyć jak nie rusza to trzeba zmieniarke podmienic cp niema nic do tego , czasami wyskakuje błąd missing section in HMI wtedy trzeba użyc innego rozwiazania
drago_o pisze:
Moze ta twoja zmieniarka jest walnieta...
na to wygląda, wiem ze z pospiechu to zrobiłem, auto kupiłem ze zmieniarką w której nie działał mechanizm (nic nie można było zrobić) więc kupiłem drugą ale z MP3 , podpiąłem wsadziłem płytkę z muzyką - widział nazwy utworów, przewijał etc ale nie odtwarzało muzyki - stwierdziłem (widać błędnie) pewnie dlatego że mam stary soft 2120 i do tego przy nowej zmieniarce załączyło się CP więc chciałem zaktualizować a że bardzo dawno tego nie robiłem to wcisnąłem nie tam gdzie trzeba i uruchomiłem bootloadera, płytki mam nagrywane (zamówiłem w ASO grosze kosztuje ale trzeba czekać aż sprowadzą), te nagrane są na 99% ok wkładam chwilę coś tam ruszy i po kolejnej chwili gasną lampki na CD i zero reakcji - no chyba że ma ktoś w okolicy (łódzkie) jakiś czytnik CD - podjechał bym z ciekawości sprawdzić czy ruszy w innym to by potwierdziło czy kupiona zmieniarka jest wadliwa
Tak nawet rozmawiałem już z Damianem i nawet miałem podjechać bo to po trasie max 1h jazdy ode mnie i tego samego dnia zabuczało mi wspomaganie więc odwołałem, okazało się ze przy montażu nowej chłodnicy od klimy wężyk był za słabo ściśnięty i płyn sobie powolutku od wspomagania uciekał, potem 1 Listopada to każdy zaganiany przed więc nikomu nie zawracam gitary w tym czasie
Wrócą robocze dni to się temat ogarnie ale jak pech to parami cóż często tak bywa
edit:
swoją drogą zastanawiam się jeszcze czy możliwe jest że ta nowsza zmieniarka nie czyta np tylko pliku "metadane" (jest coś takiego na płytkach z softem) i jak już przywrócę życie w MMi to czy czasem nie będzie ta zmieniarka normalnie czytać zwykłych płyt z muzyką...
[ Dodano: 2016-11-17, 21:28 ]
drago_o pisze:Warszawa FOSS polecam.
Byłem (trochę nawet udało mi się kolegę od swojej roboty oderwać)
Niestety nie wczytało softu z Damiana czytnika
Dzisiaj podmieniłem sterownik z innego auta, ruszyło i taki soft tam zastałem z Polskim menu
a mój sterownik pojechał dziś na reanimację do naszego kolegi z forum